James Bond on biseksuaalne?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Bond on biseksuaalne? Fotol Daniel Craig James Bondi ja Javier Bardem Silva rollis
James Bond on biseksuaalne? Fotol Daniel Craig James Bondi ja Javier Bardem Silva rollis Foto: SCANPIX

Uues, 23. Bondi filmis «Skyfall» on seksuaalsusega laetud stseen, millest võib järeldada, et 007 ei lähe kuninganna ja Suurbritannia nimel voodisse vaid naistega.

Kui Javier Bardemi mängitav kurikael Silva kohtub Bondiga esmakordselt, libistab ta agendi paljal rinnal sõrmi ning kui ta jõuab jalgadeni, küsib «Millise treenitusega sa oled?». Bond ei jää vastust võlgu ning ütleb «Miks sa arvad, et see on mul esimene kord?»

Varem oli umbes samalaadset homoerootilist stseeni näha filmis «Casino Royale», kus Bond istub toolil alasti ning kurikael Le Chiffre, keda kehastab Mads Mikkelsen, peksab teda. Bond vastab peksmisele lausega, et peksku veel, tal sügeleb.

Kriitikute sõnul võib Silvat pidada esimeseks meessoost Bondi-tüdrukuks.

Daniel Craig ja Javier Bardem rääkisid Movieline`ile sellest stseenist.

«Välja on pakutud, et Silva on homo. Mulle see idee meeldib. Javeir mängib seda rolli hiilgavalt. Ta on nii reaalne ja samas ei ületa piire. Ta ei unusta, et on Bondi kurikael. Mulle see stseen meeldib, see ajab mind naerma. Loodan, et see paneb naerma ka vaatajad,» lausus Craig.

Bardem lisas, et Silva tegevus on osa mängust, kuid ei ole täiesti mäng.

«Tegemist on sellega, et teine inimene pannakse väga keerulisse olukorda ning isegi James Bond ei tea, kuidas sellest välja saada,» selgitas Bardem.

Varasemates Bondi filmides on agendil tekkinud seksuaalne laeng vaid naistega. Uus Bond aga võib olla biseksuaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles