Filmi «Eestlanna Pariisis» vaatas avanädalavahetusel kinodes 5936 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Eestlanna Pariisis” on draama üksildase Pariisi suurilmadaami ja provintsist pärit naise keerukatest suhetest ja sündmustest, mis muudavad mõlema elu igaveseks.
“Eestlanna Pariisis” on draama üksildase Pariisi suurilmadaami ja provintsist pärit naise keerukatest suhetest ja sündmustest, mis muudavad mõlema elu igaveseks. Foto: outnow.ch

Ilmar Raagi uut mängufilmi «Eestlanna Pariisis» vaatas avanädalavahetusel kinodes 5936 inimest. See on kõige edukam kodumaise mängufilmi avanädalavahetus sel aastal.

Laupäeval, 13. oktoobril sai «Eestlanna Pariisis» peaosa kehastav Laine Mägi Prantsusmaal 17. korda Saint Jean de Luz's aset leidval rahvusvahelisel filmifestivalil ka parima naispeaosalise auhinna.

Parima meespeaosa auhind läks Saint Jean de Luz’s William Hurtile rolli eest filmis «J'enrage de son absence».

«Eestlanna Pariisis» on draama kahest eesti naisest Pariisis

Ilmar Raagi kirjutatud ja lavastatud linateose maailmaesilinastus toimus augustis Šveitsis prestiižika 65. Locarno filmifestivali põhivõistlusprogrammis, kus linateos võitis oikumeenilise žürii auhinna.

Eesti väikelinnades ja Pariisis üles võetud filmi peaosades mängivad Eesti Draamateatri näitlejanna Laine Mägi ja legendaarne prantsuse filmidiiva Jeanne Moreau. Lisaks teevad filmis kaasa Patrick Pineau, Ita Ever, Ago Anderson jt.

Praeguseks on filmi leviõigused müüdud Saksamaa, Austria, Jaapani, Šveitsi, Uus-Meremaa ja Austraalia turule. Prantsusmaal esilinastub film pealkirja all «Une Estonienne à Paris» 26. detsembril 2012.

2,7 miljoni eurose eelarvega «Eestlanna Pariisis» valmis produktsioonifirma Amrion, Prantsuse filmitootja TS Productions ning Belgia filmitootja La Parti Production koostöös.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles