«Eesti otsib lemmiklaulu» telefonihääletuse kaksikvõit läks Rannapi lauludele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgit Õigemeel saates «Eesti otsib lemmiklaulu»
Birgit Õigemeel saates «Eesti otsib lemmiklaulu» Foto: TV3

TV3 saatesarja «Eesti otsib lemmiklaulu» avasaate telefonihääletuse võitis Rein Rannapi laul «Raagus sõnad» ülinapilt teise Rannapi pala, «Suudlus läbi jäätund klaasi» ees.

«Raagus sõnad» sai telefonihääletusel 19,7% televaatajate häältest, ülinapilt teiseks jäänud «Suudlus läbi jäätund klaasi» kogus telefonihääletusel 19,6% häältest. «Raagus sõnad» kõlas saates Birgit Õigemeele ning «Suudlus läbi jäätund klaasi» Maarja esituses.

Telefonihääletusel jäi kolmandaks 18,7% häältest saanud «Aita mööda saata öö», mida saates esitas Tanel Padar; seega kõlab vaatajate lemmikuna saatesarja finaalis Rein Rannapi «Raagus sõnad».

Teise lauluna pääses esimesest saatest finaali akadeemia punktidega Arne Oidi laul «Mis värvi on armastus».

Kui televaatajad avaldasid hääletades oma arvamust saate ajal, siis 70-liikmeline muusikaasjatundjatest koosnev akadeemia tegi oma töö ära enne saadet. Igasse saatesse kandideeris 25-30 televaatajate pakutud laulu, millest iga akadeemia liige valis välja 3 oma lemmikut. Iga hindaja esikoht andis laulule 18 punkti, teine koht 12 punkti ja kolmas 6 punkti.

Punktiarvestuse põhjal pääses igasse saatesse 8 laulu, millest enim akadeemia punkte saanud laul jõuab koos televaatajate lemmikuga finaalsaatesse. Esimeses saates sai «Mis värvi on armastus» akadeemialt kokku 372 punkti.

Kokku kõlab «Eesti otsib lemmiklaulu» saatesarjas 64 laulu, mis jagunevad 8 temaatilise saate vahel: armastuslaulud, laulud lavalt ja ekraanilt, eurolaulud, peolaulud, rokk- ja punklaulud, laulud Eestimaast, ainult välismaa autorite laulud ning ainult eesti autorite laulud. Saadetest edasi pääsenud 16 laulu esitatakse uuesti üheksandas, finaalsaates, kus televaatajad valivad neist oma absoluutse lemmiku.

Rahva poolt pakutud ja saatesse kandideerinud laulude täisnimekirjaga ning akadeemia koosseisuga saab tutvuda TV3 kodulehel lemmiklaul.tv3.ee. Sealsamas saab ka kuulata kõiki saates kõlanud laule ning vaadata fotosid kontsertidelt.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles