Kunstnik joonistab surnutest tehtud pliiatsitega neist mälestuseks portreesid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Lucas Seawardi arvates ei austa kadunukese tuha urnis hoidmine piisavalt tema mälestust.
Kunstnik Lucas Seawardi arvates ei austa kadunukese tuha urnis hoidmine piisavalt tema mälestust. Foto: Internet

Kanada kunstnik on alustanud omanäolise teenuse pakkumist, kus siitilmast lahkunud inimestest tehakse lähedastele mälestuseks portree, mis on joonistatud lahkunu enda tuhast tehtud pliiatsiga, kirjutab femalefirst.co.uk.

Albertas elav 26-aastane Lucas Seaward kasutab pliiatsi valmistamiseks umbes supilusika jagu kadunukese tuhka ning kunstniku rajatud firma, Honor Industries, plaanib oma teenust pakkuda matusebüroode vahendusel, lisaks on mees võtnud patendi oma ainulaadsele pliiatsivalmistamistehnikale.

«Inimesest mälestuse jätmiseks on piiratud arv viise. Mina isiklikult arvan, et urn ei ole piisavalt väärikas lahendus,» ütles Seaward. Portreede valmistamiseks kulub kunstnikul 30 kuni 200 tundi ning teoste hinnad algavad 5000 Kanada dollarist ehk enam kui 50 000 kroonist.

«Maailmas on väga vähe kõrgetasemelisi kunstnikke, kes suudavad teha tööd, mis on vajalik. See pole kindlasti töö, mida me suudaksime teha 24 tundi ööpäevas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles