1972. aasta lennuõnnetusest eluga pääsenu: olin kannibal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andides 1972. aasta 16. oktoobril Tšiili ja Argentina vahelisel alal aset leidnud lennuõnnetusega on seotud kannibalism
Andides 1972. aasta 16. oktoobril Tšiili ja Argentina vahelisel alal aset leidnud lennuõnnetusega on seotud kannibalism Foto: Wikipedia.org

Andides 1972. aasta 13. oktoobril Tšiili ja Argentina vahelisel alal aset leidnud lennuõnnetusega on seotud kannibalism.

Sellest õnnetusest ellu jäänud Roberto Canessat vaevavad seni süütunded, edastab Daily Mail.

Uruguay õhujõudude lennuki lennul oli 45 ragbimängijat ja muud reisijat, kellest 16 elas lennukatastroofi üle. Elus püsimiseks tuli ellujäänutel hakata surnud kaaslasi sööma, sest muud sööki ei olnud.

Õnnetusest on möödunud 40 aastat, kuid Canessal on juhtunu ebameeldivad seigad hästi meeles.

«Ma sõin oma sõpru, et ellu jääda. Tavaelus nimetatakse seda kannibalismiks ja mõistetakse hukka. Äärmuslikes tingimustes mõtlesin vaid emale, kelle juurde lootsin tagasi jõuda. Kui ma kaaslasest esimese lihatüki võtsin ja alla neelasin, siis oli see suur samm. Pärast seda ma südametunnistuse piinu ei tundnud, olin tuim,» kirjeldas Canessa.

Ellujäänud päästeti 72 päeva hiljem. Canessa, kes oli siis 19-aastane meditsiinitudeng ning ta kaaslane Nando Parrado matkasid kümme päeva läbi lumiste mägede saamaks abi.

Canessa on nüüdseks kardioloog ning ta elab koos oma perekonnaga Montevideos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles