Emil Rutiku: vorm on uisutrennidega kindlasti paranenud

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Rutiku «Tähed jääl» otsesaate eel stuudio green-roomis.
Emil Rutiku «Tähed jääl» otsesaate eel stuudio green-roomis. Foto: Kerli Kurvits

Kanal 2 suures teleshows «Tähed jääl» osalev muusik, näitleja ja saatejuht Emil Rutiku, kelle partneriks on Jekaterina Nekrassova, tunnistab, et selline teleprojekt on tema jaoks täiesti uus kogemus, kuid on palju uut õpetanud ning intensiivsete treeningutega on mees ka oma vormi parandanud.

«Pikk päev, me oleme hommikust saadik juba siin. Meil oli ka hommikul üks läbimäng, viimane läbimäng tekitas juba peas mõtteid, et «oi, mis küll saab...», » rääkis Emil Rutiku vahetult enne «Tantsud jääl» esimest otsesaadet.

Rutiku sõnul polegi tal varasemat kogemust otse-eetris, kus tal lisaks iseendale ka teiste ees vastutus lasuks. «Kõike muud on olnud. Saatejuhina pole ma otseselt kellegi teise eest peale iseenda vastutanud. Siin vastutan ma ka teise inimese eest.»

Jäätäht Rutiku ütleb, et on oma pika meelelahutaja karjääri jooksul õppinud, et oluline pole ükski proov või läbimäng, vaid see, mis toimub otsustaval hetkel. «See peab olema maksimum. Seal pole enam aega mõelda mis või kuidas - siis hakkab oma osa mängima lihasmälu.»

Tantsupartneriga saab Emil ideaalselt läbi. «Erimeelsusi on olnud, ja on ka etteheiteid minu suunal tulnud. Ma pidavat väga ruttu ära väsima.»

Emil kiidab oma partnerit Jekaterinat öeldes, et ta on supervormis ning on seetõttu ideaalne õpetaja. «Müts maha. Tema sisemine arusaam on minu jaoks tõeliselt kaasakiskuv leek.»

Rutiku on täheldanud proovide järgselt ka oma vormi paranemist. «Kõige lihtsam näide on see, et kui esimest korda jääle tulin, siis ainult kukkusin. Nüüd olen õppinud, kuidas keha hoida ja kuidas iluuisul tantsimine toimuda saab.»

Trennist minnes tunneb Emil alati suurt innustust, kuid samas tunneb ka suurt heameelt, et proov lõppes. «Kui algul sõitsin viis minutit ja teise viis puhkasin, siis nüüd olen võimeline tantsima kümme ja seejärel üksnes paar minutit hinge tõmbama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles