Steve Vai kontserdi erikülaliseks on Beverly McClellan

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beverly McClellan
Beverly McClellan Foto: Promopilt / BDG Music

Kahe nädala pärast, 25. oktoobril esineb Tallinnas, Rock Cafés, maailma üks tunnustatumaid ja nõutumaid rokk-kitarriste, kolmekordne Grammy auhinna võitja, Steve Vai.

Kontserdi erikülaliseks astub lavale Beverly McClellan - üks kahest külalisvokalistist, kes teeb kaasa Steve Vai uuel albumil «The Story of Light».

«Kui nägin esimest korda Beverly’t esinemas, olin võlutud ja hüpnotiseeritud. Tal on väga loomulik, ent võimas kontroll oma hääle üle ning ta justkui kiirgab erksust. Beverly on peenelt haruldane ja värviline eksootiline lind, kes sirutab oma tiibu kõigile,» ütles Steve Vai.

Beverly McClellan alustas lugude kirjutamist 13-aastaselt, nüüdseks mängib ta enam kui kümmet pilli, sealhulgas kitarri, trompetit, metsasarve ja klahvpilli. Eelmise aasta novembris ilmus Beverly McClellanil kuues stuudioalbum «Fear Nothing». See on lauljatari esimene kauamängiv, millel McClellan on lugusid kirjutanud koos teiste artistidega - sealhulgas koos mitmekordse Grammy auhinna võitja, bluusimuusiku Keb’ Mo’ga. «Oma uue albumiga asus McClellan kirjutama üleni uut peatükki. Beverly teab väga hästi, mida teeb - ta on pea kakskümmend aastat Floridas laulmisega tegelenud, ning tal on juba mitu albumit näidata. Samas on Beverly endiselt nii unikaalne, et see peaaegu nagu teeks haiget. Teda võrreldakse selliste kuulsate nimedega nagu Janis Joplin, Etta James, Bonnie Raitt ja Melissa Etheridge – kuid see ei ole aus, sest ka need lauljannad on täiesti unikaalsed. Beverly’t on äärmiselt keeruline liigitada. Tema hääl on vapustav ning sõnade kirjutamise oskus väga hea. Kui teda kuulata, võib jääda tunne, et see, mida ta laval teeb, on vaid muusikalise jäämäe tipp,» kirjutas Beverly McClellani kohta väljaanne Classic Rock Revisited.

Uuest plaadist on saanud ka Beverly esimene plaat, mille salvestamise ja väljaandmise nimel ei pidanud ta raha kokku korjama ning sai seda teha tänu esinemistele enda kodukoha Fort Lauderdale’i klubides viiel õhtul nädalas. See sai võimalikuks talenditelesaates «The Voice» osalemise läbi, kus Beverly pääses nelja parema hulka, olles maailmastaari Christina Aguilera tiimi liige. «Beverly’l on vastupandamatu vokaalne jõud, mis aitab tal hoida omanäolist taset parimate seas,» sõnas Aguilera.

Beverly McClellan teeb külalisvokalistina kaasa ka Steve Vai uuel albumil loos «John the Revelator», mida ta koos kitarrivirtuoosiga ka Tallinna kontserdil esitab, astudes neljapäeval, 25. oktoobril Rock Café lavale Steve Vai kontserdi erikülalisena. Lauljatari enda sõnul on ta rohkem kui valmis astuma maailma ette ja enda lood inimesteni toimetama. «Ma lihtsalt lendan oma hinges, nagu mulle kombeks. Mul ei ole varem sellist võimalust olnud. Tahan, et inimesed, kes mu muusikat kuulevad, ei kardaks midagi. Vastupidi – et nad tunneksid armastust, saaksid inspiratsiooni ning levitaksid seda omakorda ümbritsevatele inimestele. Ma usun, et mul on sõnum, mis on aga väga lihtne: ole täielikult sina ise, armasta ennast, ole alati aus ning lase kõigel muul loomulikul teel juhtuda. See on minu viis elada ja muusikat teha,» lisas Beverly.

Maailma üks tunnustatumaid ja nõutumaid rokk-kitarriste, kolmekordne Grammy auhinna võitja Steve Vai esineb 25. oktoobril Rock Cafés  uue stuudioalbumi «The Story of Light» maailmaturnee raames. Tallinnasse tuleb Steve Vai koos oma bändiga, mille koosseisu kuuluvad Dave Weiner (kitarr), Jeremy Colson (trummid), Philip Bynoe (bass) ja Deborah Hensen (vokaal, klahvpillid).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles