Negatiivsed uudised mõjuvad naistele rängemalt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Negatiivsed uudised mõjuvad naistele rängemalt
Negatiivsed uudised mõjuvad naistele rängemalt Foto: SCANPIX

Kanada teadlaste uuring näitas, et negatiivsed uudised mõjuvad naistele rängemalt.

Naiste organism hakkab stressihormoone tootma rohkem, kui naised näiteks loevad negatiivseid uudiseid, edastab PLoS One.

60 inimesega tehtud uuring paljastas ka selle, et negatiivsed uudised mehi nii palju ei mõjuta.

Ekspertide sõnul on huvitav, et erinevast soost inimestele mõjuvad negatiivsed asjad erinevalt.

Teadlased kogusid negatiivseid uudislugusid, kaasa arvatud õnnetused ja mõrvad, kuid ka neutraalseid lugusid nagu näiteks filmi esilinastused.

Katsealustele meestele ja naistele anti lugeda negatiivseid või neutraalseid lugusid ning siis tehti stressi mõõtev test. Katse ajal mõõdeti ka stressihormoon kortisooli taset.

«Kuigi uudised ainsana ei kasvata stressitaset, reageerivad naised rohkem. See mõjutab ka nende psühholoogilist reageeringut hilisemates stressiolukordades,» sõnas Montreali ülikooli uurija Marie-France Marin.

Uuring paljastas, et negatiivsus meeste kortisoolitaset ei mõjutanud.

Samas tunnetavad naised paremini, kui mingi asi nende lapsi mõjutab.

«Mitmed uuringud on näidanud, et naised reageerivad negatiivsusele ja stressile rohkem kui mehed. Samas sisaldub selles vastuolu. Naised on stressialtimad, kuid samas elavad kauem,» sõnas Londoni King`s College'i uurija Terrie Moffitt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles