Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Briti legendaarset telesaatejuhti kahtlustatakse laste seksuaalses ärakasutamises

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Jimmy Savile 2002. aasta Briti Rahvaste Ühenduse mängudel koos sportlastega
Jimmy Savile 2002. aasta Briti Rahvaste Ühenduse mängudel koos sportlastega Foto: SCANPIX

Suurbritannia ringhäälingus BBC lahvatas skandaal, kui politsei hakkas uurima, kas tuntud saatejuht kasutas lapsi seksuaalselt ära.

Politsei uurib ka teiste kuuluste osalust juhtumites, edastab Daily Mail.

Kahtlusalune on Briti tuntud telenägu, nüüdseks manalateele läinud Jimmy Savile. Armastatud meediategelane suri möödunud aastal 84-aastasena.

Politsei sõnul on neile teada 30 erinevat juhtumit, milles Savile võis lapsi ära kasutada. Politsei kinnitusel jätkusid seksuaalsed ärakasutamised aastakümneid. Ohvrid olid esmajoones 13 – 16-aastased tüdrukud ja poisid.

Savile kohtus nendega oma saateid tehes.

Surnud Savile`i vastu ei saa süüdistust esitada, kuid politsei uurib, kes veel teadis kaua aega kestnud ärakasutamistest. Politsei plaanib kuulata üle mitu avaliku elu tegelast ning BBC juhtkonna.

Savile`i süüdistati lapse ärakasutamises esimest korda 1959. aastal, kui ta oli 33-aastane ja oma karjääri alguses. Hiljem loobuti süüdistusest.

«Kahju küll, kuid ohvrite heaks saame teha üsna vähe. Me ei saa meest arreteerida, üle kuulata, süüdistust esitada ega kohtu alla anda,» sõnas politseiuurija.

Savile´i hauakivi viidi sel nädalal Scarboroughis Woodlandsi surnuaialt minema. See oli mehe lähedaste soov, et Savile`i hauda rüvetatama ei hakataks.

«Tegime seda avalikku suhtumist, surnuaiale maetuid ja surnuaia külastajaid silmas pidades,» selgitas perekond.

Politsei jätkab Savile`i pedofiiliajuhtumite uurimist.

Tagasi üles