Seksuaalvähemused: registreeritud elukaaslastele lapsendamisõigus!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Eesti Gei Noored (EGN) aktivistid.
MTÜ Eesti Gei Noored (EGN) aktivistid. Foto: Peeter Langovits

Seksuaalvähemuste kaitse ühing, geikristlaste kogu ja Eesti LGBT Ühing leiavad justiitsministeeriumile saadetud ettepanekutes kooseluseaduse kontseptsiooni kohta, et kooseluseadus võimaldaks elukaaslastele vastastikku õiguse lapsendada registreeritud elukaaslase last, ka ei tohi registreeritud elukaaslastel tekkida raskusi kunstliku viljastamise teenuse saamisega.

Ainult nn võõra lapse lapsendamist pole kontseptsioonis ette nähtud, selgitas justiitsministeeriumi pressiesindaja, kontseptsioonis on lahenduseks pakutud, et registreeritud elukaaslane peaks saama lapsendada teise elukaaslase last.

Täna on naispaaridel võimalik kunstliku viljastamise teenust enamasti saada probleemideta, märgivad justiitsministeeriumile pöördumise esitanud, öeldes, et kooselu registreerimise puhul ei tohi see olukord muutuda; pigem tuleb registreeritud elukaaslasi vaadelda samamoodi nagu abikaasasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles