Laulukarussell alustab 20. telehooaega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Laulukarusselli» varasemad saatejuhid Meelis Kompus ja Andero Ermel.
«Laulukarusselli» varasemad saatejuhid Meelis Kompus ja Andero Ermel. Foto: ETV

Sel pühapäeval saab ETVs taas hoo sisse pikima traditsiooniga kodumaine lauljate võistlus - 20aastane Laulukarussell toob telepubliku ette ligi sada Eesti parimat noort lauljat. Saatesari tutvustab kõiki neid, kes televisiooni lõppvõistlusele pääsesid linnade ja maakondade lauluvõistluste võitjatena.

Kaheksas eelvoorus esineb 96 lauljat. Vanuserühmi on kolm: 5-7, 8-10, 11-13-aastased. Igas saates osaleb 12 lauljat - neli igast vanuserühmast.

Saateid juhib Tallinna Linnateatri näitleja Mikk Jürjens. Esinejaid saadab ansambel Urmas Lattikase (klahvpillid) juhatusel, kus basskitarri mängib Mihkel Mälgand, kitarril Kusti Lemba ja löökriistadel Tanel Ruben.

Igas saates esineb ka kaks külalist. Kunagised Laulukarusselli lauljad Gerli Padar, Birgit Õigemeel, Liisi Koikson, Lenna Kuurmaa, Maria Listra, Nele-Liis Vaiksoo, Laura Põldvere ja Maarja-Liis Ilus esitavad loo, mida neile just täna meeldib kõige rohkem laulda. Teine kõigile tuntud külaline toob aga saatesse laulu oma lemmiklastelavastusest.

Seitsmeliikmeline žürii hindab lauljaid vanuserühmade kaupa videosalvestise vahendusel. Igast vanuserühmast pääseb poolfinaali kaheksa žüriilt kõige rohkem punkte saanud lauljat.

Sõltumata žürii otsusest on ühel lauljal võimalus otse finaali pääseda, sest igast eelvooru saatest valivad televaatajad saatele järgneva nädala jooksul kodulehel hääletades oma lemmiku. Kõige rohkem televaatajate hääli kogunud laulja kindlustab endale koha finaalis.

Finaalkontsert toimub koostöös Vanemuise teatriga Tartus 6. jaanuaril. Finaalis osaleb žürii valitud 12 lauljat ning üks televaatajate lemmik.

Laulukarusselli järjepidevust näitab väga hästi seegi, et tänavusel võistlusel osalevad endised karussellilapsed Birgit Õigemeel, Laura Põldvere, Mirjam Mesak ja Kadri Savva juba oma õpilastega.

«Laulukarusselli» saate režissöör on Elo Selirand, koordinaator Eve Viilup ning tegevprodutsent Kadi Katarina Priske.

Saatesarja ajaloost

Eesti suurim laste lauluvõistlus Laulukarussell alustas ETVs 8. märtsil 1992. Võistlussaate mõtlesid välja Eve Viilup ja Aarne Saluveer ning sellest ajast algas traditsioon, kus linnad ja maakonnad hakkasid oma piirkondlike võistluste kaudu võitjaid Tallinna telemajja lõppvõistlusele saatma.

Esimese hooaja võitis vanemas vanuserühmas Tallinna poiss Andre Visse, kes täna tegutseb IT-valdkonnas. Noorema vanusrühma võitja Aurelia Eespere on muusikas tänaseni ja on lõpetamas lauluõpinguid Sibeliuse Akadeemias.

Laulukarusselli esimeses saates osales teiste seas Pärnumaa esindajana 8-aastane Liisi Koikson, kes tollal sai III koha. 6-aastane Maarja Kivi, kes on hilisem Laulukarusselli kolmekordne võitja, esimesel aastal aga  finaali ei jõudnudki. Esimese Laulukarusselli noorim osaleja oli 3aastane Taavi Kendra Raplamaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles