Kui oled joonud keefiri, ära istu rooli taha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keefir. Illustratiivne pilt.
Keefir. Illustratiivne pilt. Foto: Wikipedia.org

Venemaa juhtiv tervishoiuametnik teatas selle nädala esmaspäeval, et joomine ja autoroolis olemine ei sobi kokku ning seda isegi siis kui ollakse joonud keefiri, milles on 1-2 protsenti alkoholi.

Venemaa peasanitaarinspektori Gennadi Onišenko selline seisukoht tekitas kriitikat ning selle üle visati nalja, edastab Huffington Post.

Internetis hakkasid liikuma pildid, millel on klaasitäis keefiri ning tekst «Keefir? Ei! Ma olen rooli taga!»

Venemaa võimud on roolijoodikute probleemiga tegelenud intensiivsemalt alates selle aasta septembrist, mil joobes juht tappis seitse inimest, sõites ühte bussiootepaviljoni sisse.

Kohtu esindajad nõudsid tapjast juhile eluaegset vanglakaristust. Ühe arvates on joobes juhid ohtlikumad kui terroristid.

Onišeko sõnul peaksid keefiri eelistajad kaaluma, kas istuda rooli taha või mitte.

«Keefirisõbrad, vaesekesed tunnevad, et nende õigusi on rikutud. Kuid, mis siis, kui keefiri joonu ajab alla mõne lapse või kaaskodaniku?» küsis sanitaarinspektor.

Asjatundjate sõnul on keefirist võimatu joobesse jääda.

Samas on 2010. aastast teada, et Onišenko soovitas Lõuna-Venemaa politseinikel kuumal suvel enda jahutamiseks külma keefiri juua.

Möödunud aastal aga käis välja, et keefir on tervislikum kui paljud suhkrut sisaldavad karastusjoogid.

Venemaa seaduse kohaselt ei tohi alkoholi tarbinuna autot juhtida. See tähendab samas seda, et teatud ravimite tarbimisel või keefiri joomisel võidakse juhte alkoholijoobes juhtimise eest karistada.

Venemaal hukub aastas liiklusõnnetustes umbes 30 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles