Neurokirurg: teispoolsus on olemas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neurokirurg: teispoolsus on olemas
Neurokirurg: teispoolsus on olemas Foto: SCANPIX

USA tuntud neurokirurgi sõnul ei uskunud ta varem teispoolsusesse, kuid pärast kehavälist kogemust on ta veendunud, et teispoolsus on olemas.

Neurokirurg Eben Alexander haigestus 2008. aastal meningiiti ning langes seitsmeks päevaks koomasse, edastab The Telegraph.

Alexanderi sõnul lakkas tal kooma ajal töötamast osa ajust, mis kontrollib mõtlemist ja emotsioone ning ta koges midagi sellist, mis lubas tal tunda koomas olles teadvuslikkust.

Neurokirurg kirjeldab temaga toimunut raamatus «Proof of Heaven».

Alexanderi sõnul kohtus ta ilusa siniste silmadega naisega paigas, kus olid roosakasvalged pilved  ning säravad olendid.

«Kas need olid linnud? Inglid? Need sõnad tulid mulle meelde alles hiljem. Tegemist oli millegi sellisega, mida ma sellel planeedil elades ei olnud kogenud. Tegemist oli mingite kõrgemate olenditega. Ka oli kuulda laulmist, mis kostus ülevalt. Heli oli lausa füüsiliselt tunda. See oli nagu vihm, kuid ei saanud märjaks,» sõnas Alexander.

Neurokirurgi sõnul oli ta varem patsientidelt kuulnud lugusid kehaväliste kogemuste kohta, kuid ta pidas neid fantaseerimiseks.

«Kui keegi, kasvõi arst oleks varem mulle midagi sellist rääkinud, oleksin olnud kindel, et ta on millegi mõju all. Kuid see juhtus minuga siis, kui ma olin koomas ning minu jaoks oli tegemist reaalsema sündmusega kui ükski teine sündmus mu elus on olnud. Kaasa arvatud minu abiellumine ja mu kahe poja sünd. Olen olnud kümme aastat neurokirurg väga mainekates meditsiiniasutustes. Olin varem veendunud, et aju on kõikvõimas, kuid nüüd olen arvamusel, et selleks on jumala ja universumi tingimusteta armastus meie vastu. Vana teooria ei pea enam paika. Minuga juhtunu hävitas selle,» lisas Alexander.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles