«Sind otsides» viis kokku traagilise saatusega õe-venna

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sind otsides, Krista ja Jaana
Sind otsides, Krista ja Jaana Foto: TV3

Seekordne «Sind otsides» aitas üles leida Kiiul elava Jaana venna.

Jaana oli vaid neljakuune, kui tema emalt võeti vanemlikud õigused ja pere kolm last sattusid Eestimaa eri nurkadesse. Naine on elanud lastekodus, kasuperes, jäänud orvuks ja sattunud uuesti lastekodusse. Seal sai ta põgusalt tutvuda oma toimikuga ning jätta meelde õe ja vendade nimed ning sünniajad.

Aastaid tagasi jõudis ta venna otsingutega juba päris kaugele, kui läks arhiivipaberite info põhjal teda Haapsallu otsima, kuid sealt oli vend juba läinud. Nüüd, mil pere lahutamisest on möödas 36 aastat, otsustas kuue lapse ema Jaana, et peab «Sind otsides» abil oma õe ja venna üles otsima.

Pärast raskeid otsinguid sai saatemeeskond teada, et inimesed, keda Jaana otsis, on elus ja olemas. Vanem õde, kes juttude järgi olevat kunagi päästnud oma noorema õe ja venna, keeldus kindlalt ja otsustavalt Jaanaga kohtumast. See- eest vend, keda Jaana on aastate eest ise üritanud Haapsalust leida, jäi üllatusest peaaegu sõnatuks ja oli loomulikult nõus oma väikse õega kohtuma.

Saadud info viis Jaana venna Rainise juurde, et kuulda tema lugu. Kaheaastasena hüljatud Rainise elu on olnud veelgi karmim, kui Jaana oma. Ta on elanud terve elu lastekodus ja hooldekodus ning pidanud sünnitrauma tõttu veetma palju aega haiglaseinte vahel. Sellele vaatamata pole Rainis norutaja ega vinguja. Saatejuht Krista Lensin kohtus temaga ühes Läänemaa talus, mis kuulub tema sõbrale ja kus ta suviti tööd teeb.

Sealsamas kohtusidki 35 aasta eest lahutatud õde ja vend.

Jaana ja Rainis helistavad üksteisele pea iga päev, põhiline helistaja on Rainis. Ta tunnistas, et õe olemasoluga harjumine võtab veel aega.

Jaana sai ametniku kaudu vastuse ka emalt ja õelt. Õde loobus kohtumisest, öeldes, et tal ei ole ühtegi sugulast. Ema ei taha oma poja ja tütrega mingisugust tegemist teha. Ta väidab, et Jaana olevat talle 20 aastat tagasi saatnud koleda sõimukirja. Jaana kuulas seda infot ülima üllatusega ja otsustas, et täielikuks õnneks on tal juba kõik armsad inimesed olemas.

«Sind otsides» onTV3s teisipäeviti kell 20.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles