Galerii: Tour d'ÖÖ hooaja viimasele sõidule kogunes 500 velonauti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud reede õhtul toimunud kümnes Tour d'ÖÖ Tallinn linnaratturite aktsioonide sari korraldas Eestis esmakordse Goldsprints rattarollerivõistluse, mis mujalgi maailmas populaarsust kogub.

Tour d'ÖÖ Tallinn X with Premium Rush premiere & Goldsprints party from Tallinn Bicycle Week on Vimeo.

Goldsprints on sisuliselt sprint rattarolleritel, mida sõidetakse turniiri vormis: esimesed paarid loositakse, siis sõidetakse üks-ühe vastu. Edasi kukub kaotaja välja ning võitja läheb järgmises ringis vastamisi järgmise paari võitjaga. Võistlus toimus peomelu käigus ja muusika saatel, kus publik sai sprinterite sõitu suurele ekraanile kuvatud näidikult jooksvalt jälgida ning kõvasti kaasa elada.

Võistlusel osales kokku 80 inimest: Tour d'ÖÖ tiimi ja DJ-de kategoorias 16 ning nii meeste kui ka naiste kategoorias kummaski 32. 

Meeste hulgas oli soovijaid tegelikult pea poole rohkem, kuid kahjuks ei mahtunud seekord kõik nimekirja.

Võidutrofeed ja auhinnad ulatati võitjatele Indrek Naruskile, Nastja Meškovale ning rattaürituste meeskonna liikmele Risto Roosaarele. Võistlust viis läbi NO99 teatri näitleja ning rattaaktivist Rasmus Kaljujärv.

Korraldajate sõnul andis Goldsprintsi võimas vastuvõtt innustust peatselt sarnaste üritustega jätkata. Tour d'ÖÖ Tallinn ühisaktsioonid jätkuvad aga uuesti järgmisel kevadel.

Väiksema grupiga on plaanis teha siiski ta talve jooksul naelrehvidega mõned lumised ühissõidud.

5. oktoobril toimunud hooaja viimane, järjekorras kümnes Tour d'ÖÖ Tallinn algas New Yorgi rattakullerist rääkiva filmi «Sööst»(«Premium Rush») esilinastusega Solaris Kinos, kuhu ilmus täismaja ehk üle 400 rattahuvilise. 

Vihmasest ilmast hoolimata kogunes filmi järel läbi Kristiine ja Põhja-Tallinna kulgenud ühissõidule ligi 500 inimest.

F-hoones toimunud Goldsprints järelpeol kogunes Tour d'ÖÖ rattahooaega lõpetama umbes 600 velonauti.

Lisaks rattarollerite võistlusele ja heale muusikale leidis aset meeleolukas lauatennisevõistlus, mille tšempioniks krooniti Aap Odres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles