Maailma üks tuntuim viiuldaja Vanessa Mae tuleb Tallinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma ühe tuntuima viiuldaja Vanessa Mae ainus kontsert Eestis toimub 14. detsembril Saku Suurhallis
Maailma ühe tuntuima viiuldaja Vanessa Mae ainus kontsert Eestis toimub 14. detsembril Saku Suurhallis Foto: Worex Media Group

Maailma ühe tuntuima viiuldaja Vanessa Mae ainus kontsert Eestis toimub 14. detsembril Saku Suurhallis.  
 


Võluv, efektne, väljapaistev, vaimustav, fenomenaalselt andekas – särav, kirglik ja õrn – üks kaunimaid naisi siin maailmas on Vanessa Mae!

Vanessa Mae on esimene viiulivirtuoos, kes laval esinedes oma emotsioonidel vabalt lennata laseb.

Vanessa sündis 27. oktoobril, 1978. aastal, ühel kuupäeval geniaalse viiulikunstniku Niccolo Paganiniga. 

Hiinlannast ema ja tailasest isa tütrena sündis ta Singapuris. Nelja-aastaselt kolis Vanessa Suurbritanniasse, kus alustas viiuliõpinguid.

Esimene avalik esinemine oli tütarlapsel üheksa-aastaselt, kuid juba aasta pärast mängis ta koos Londoni filharmooniaorkestriga. Vanessa oli Londoni Kuningliku Muusikakolledži kõige noorem õpilane.

1991. aasta oktoobris salvestas noor viiuldaja oma debüütplaadi  «Violin». 1994. aastal aga kirjutas alla lepingu EMIga esimese popalbumi  «The Violin Player» salvestamiseks, mis tõusis kohe pärast ilmumist enam kui 20 maa muusika edetabelite tippu.

Praeguseks on Vanessa müünud oma albumeid enam kui kuuemiljonilises tiraažis ja pälvinud 32 plaatina ja 17 kuldplaati. Vanessa Mae kontserte on transleeritud enam kui 100 maailma riigis.

Vanessa Mae edu saladus peitub tema uudses muusikalises stiilis, millega muusikul on hämmastaval moel õnnestunud kokku sulatada akustilise ja elektriviiuli kõla tänapäevaste rütmide – techno, džässi, reggae’iga.

Detsembris alustab tuntud virtuoos pärast kümneaastast vaheaega taas ringreise oma uue kavaga - see on lavastatud Ameerikas, šõus osaleb ka koor ja orkester.  
 

Piletid Vanessa Mae kontserdile saabuvad müügile Piletilevi kassadesse 10. septembril. 17. septembrini kehtib kõigile piletitele 20-protsendiline hinnasoodustus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles