Kuhu kadusid, Bussi-Birjo?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birjo Piiroja, kes sai tuule tiibadesse tuntud telesarjast «Buss».
Birjo Piiroja, kes sai tuule tiibadesse tuntud telesarjast «Buss». Foto: Ajakiri DI

«Kuhu on kadunud üks meie esimestest reality-staaridest, Bussi-Birjo,» küsib Elu24 lugja. «Staarjalgpallur Raio Piiroja õde Birjo Piiroja, kes sai tuule tiibadesse tuntud telesarjast «Buss»  ja pärast seda tehtud alastifotode poolest?»

Viimane põhjapanev uudis telesaatest «Buss» tuntuks saanud Birjo Piiroja tegemistest potsatas avalikkuse ette 2007. aasta sügisel, kui tõsielustaar hakkas juhtima Pärnu kodutute loomade varjupaika.

Birjo lendas Maarjamaa staariorbiidile tõsielusarjaga «Buss»

«Buss» oli suvel 2005 Kanal 2 eetris olnud tõsielusari. Saadet juhis teine legendaarne tõsielustaar Baari-Maarit ehk siis «Baari» saates osalenud Maarit Kõrgekivi.

Tõsielusarja reisiseltskond, neli naist ja neli meest sõitsid oma väikebussiga mööda Eestit ringi. Igas saates lahendati erinevaid ülesandeid. Saate lõpus hääletati keegi välja ning tema asemele tuli siis samast soost uus mängija. «Buss» viimasest seltskonnast valiti vaatajahääletusega sarja võitja.

Reality-sarjas «Buss» osales ka tänaseks staariseisusesse tõusnud staarfotograaf Meelis Tomson aka Tipp. Saate «Buss» võitjaks osutus Mari Pennaste, keda täna ei mäleta enam keegi.

Üks osalejatest, 22-aastane Nele sooritas varsti pärast saate näitamise lõppemist enesetapu. Põhjuseks peeti saate tõttu nurjunud lähisuhet.

See omakorda kutsus esile kriitikalaine selletaoliste saadete aadressil: osalevatel noortel ei olevat täit teadlikkust niisuguses saates osalemise võimalikest tagajärgedest.

Bussi-Birjo oli juba kooliajal tegus ärinaine

Gümnaasiumipiiga Birjo Piiroja tegi omal ajal äri ka laulvate ja vibreerivate kondoomidega. Idee hakkas idanema, kui Birjo oma noormehega ükskord kondoomiteemat arutas.

Noortel välgatas peas küsimus, et kas selliseid väheke kiiksuga nokuülikondi üldse toodetakse. Internetis asja uurides tuli välja, et ikka.

«Tegime vabrikule oma ettepaneku, et tahame kondoome Eestis turustama hakata. Nemad olid kohe nõus meiega koostööd tegema, nii see asi läks,» pajatas Birjo  toonastest  läbirääkimistest tšehhidega ka Õhtulehe veergudel. 

«Pärast käisime neid poiss-sõbraga ise  pakkumas sekspoodides, tavalistes poodides ja bensiinijaamades,» pajatas Birjo.

Birjo aktipildid ajakirjale DI said tüdrukule koolis töötades saatuslikuks

«Ma üritan võimalikult optimistlikult mõelda, et äkki nad ei pea seda väga sündsusetuks. Et noor inimene – olen 21aastane –, see on aeg, kui tulebki möllata ja nautida elu. Need aktifotod olid uus kogemus. Võib-olla ma ei oleks kunagi niimoodi kaamera ette läinud alasti, «Bussi» saade andis sellise võimaluse,» arutles Sindi gümnaasiumi huvijuhina töötanud Birjo toona.

Birjo tahtis peale «Bussi» teha lastesaadet

Mõnigi tõsielustaar saab pärast šõu lõppu käe valgeks saatejuhina. Birjo unistas peale «Bussi» ka mõnes lastesaates kaasa lüüa. «Kuna ma ise ühte pisikest tüdrukut hoian, siis ma olen temaga koos «Buratinot» vaadanud. Nii et Malvina roll sobiks mulle hästi,» tunnistas tegus neiu. Unistuseks see kahjuks jäigi.

Kuid kuhu on meie kunagine lemmikstaar nüüd kadunud!? Võib-olla oled sina tema tegemistest  miskit kuulnud?

Kiika meenutuseks ka pildigaleriid kunagisest Maarjamaa kuumimast staarist, Bussi-Pirjost!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles