Folgilegend Vägilased üllitas kogumikplaadi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägilaste kogumik
Vägilaste kogumik Foto: Plaadi esikaas

Juba oma tegutsemise ajal legendiks saanud eesti rahvamuusikat värsketes seadetes esitanud ansambel Vägilased andis välja oma seni ilmunud kolmest albumist kogumikplaadi.

«Üksikplaatide tiraažid olid tänaseks kõik läbi müüdud ja kuna ansambel lõpetas eelmisel suvel tegutsemise, siis neid uuesti toota ei olnud ka mõtet. Et aga huvilisi kogunes siiski palju ja soovisime, et meie muusikat salvestustena võiksid avastada ka täna uued ja uued fännid, siis otsustasime seni avaldatud albumid üheskoos kogumikuna välja lasta,» ütles ansambli süda ja torupillimängija Cätlin Jaago.

Üksteist aastat tegutsenud ja omal ajal Viljandi kultuurikolledžist alguse saanud ansambel Vägilased lõpetas tegevuse ülipika viimase kontsertiga Viljandi Pärimusmuusika festivalil 2011, kandes ette lood kõigilt kolmelt albumilt ning tänades nii oma austajaid.

Üheteistkümne tegutsemisaasta jooksul jõudis ansambel anda kontserte üle maailma ja koguda pärimusmuusikale suure hulga austajaid. Nende tegevust jäävad ilmestama tsitaadid: «Folk kui paarikümne soojendajaga Vägilaste kontsert», «Vägilased viisid eesti regilaulu legendaarsele Broadwayle».

Vägilased tänavad veelkord kõiki, kes need aastad ansambli tegemistele kaasa on elanud. Kogumikplaat erihinna ja üllatusega on saadaval neljal päeval Viljandi pärimusmuusika festivalil, esmaspäevast kõigist plaadi- ja raamatupoodidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles