Popmuusika supertäht Mika esineb Õllesummeril

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika
Mika Foto: Õllesummer

Eesti suurima vabaõhufestivali Õllesummer 2012  üks välisesinejatest on superstaar Mika.

Kevadel oma uut albumit esitleva Mika teine tulemine Eestisse täidab nii fännide kui artisti soovi veelkord meil üks unustamatu kontsert anda.

Karismaatiline artist, andekas laulja ja laulukirjutaja Mika, kes on tuntud oma efektsete ja ülienergiliste kontsert-showde poolest, astub festivalil üles 5. juulil.

Kaks aastat tagasi lauluväljakul esinenud Mika kontserti on nimetatud Eestis toimunutest üheks kõige emotsionaalsemaks ning positiivsemaks.  Väga meeldejäävaks kujunes fännide poolt Mikale tehtud üllatus – loo «Happy Ending» ajal hakkasid tuhanded inimesed korraga puhuma seebimulle, mis täitis lauluväljaku rõõmsa mullimerega.

Mika lubab kontserdil esitada kindlasti oma kuldsete lugude paremiku ning sekka materjali uuelt albumilt. Õige pea ilmuva kauamängiva juures tegid Mikaga koostööd rida maailma tuntumaid produtsente.

Mika uuel albumil «Origin Of Love» teeb kaasa terve rida tuntud produtsente. Teiste hulgas lõi plaadi produtseerimisel kaasa William Orbit, kes produtseeris Madonna albumi «Ray Of Light» põhisoundi. «Origin Of Love» kätkeb endas 12 armastuslugu, mis on artisti sõnul lausa brutaalselt ausad. Mika jaoks keerulisel eluetapil sündinud lood näitavad artisti tõsisemat ja sügavamat poolt. Plaat eristub Mika sõnul silmnähtavalt eelmistest.

Jaanuaris pälvis Mika maineka NRJ Muusikaauhinna Aasta Meesartisti kategoorias Cannes.

29-aastase Mika elukäik on sama kirev kui tema showd. Mika ehk Michael Penniman Jr sündis Beirutis Liibanonist pärit ema ja ameeriklasest isa viielapselises peres. Kodusõja puhkedes emigreerus pere kõigest aastase Mikaga Pariisi ning sealt edasi Londonisse. Mika muusikalist maitset mõjutasid enim Bob Dylan ja Serge Gainsbourg.

Mitmekordne Grammy muusikaauhinna nominent ja BRIT Awardsi võitja peadpööritavalt kiire tõus algas 2006. aastal esiksingliga «Relax, Take It Easy» ning jätkus globaalse hittlooga «Grace Kelly». 2007. aasta album «Life In Cartoon Motion» hittidega «Big Girl (You Are Beautiful)» ja «Love Today» viis artisti kiirelt popmuusika parnassile. Mika eelmisel aastal ilmunud album «The Boy Who Knew Too Much» on juba ennast tõestanud mitmete hittsinglitega nagu «Blame It On The Girls», «We Are Golden» ja «Rain». 2012. aasta kevadel näeb ilmavalgust tema kolmas stuudioalbum «Origin Of Love».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles