Naljagalerii: vaimukad pilditöötlused Ansipi ja ACTA-teemal

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Peaminister Andrus Ansipi resoluutsed väljaütlemised Riigikogu infotunnis ACTA leppe kohta on lahvatanud internetikasutajate hulgas meemipuhangu.

Ülevaadet erinevate suhtlusportaalide vahendusel levivatest piltidest saab näha kõrvalasuvast galeriist.

ACTA vastu toimub proteste sel laupäeval üle-euroopaliselt, muuhulgas ka Tartus ja Tallinnas. Suhtlusportaali Facebook kaudu on võimalik interaktiivselt jälgida ka osalejaskonna pidevat kasvu.

Eesti on teadaolevalt üks väheseid riike, kus enne ACTA ratifitseerimist on tekkinud avalik debatt internetivabaduse teemal.

Peaminister Andrus Ansip leiab aga, et leppest on tehtud tont ning et Eesti jaoks ei muuda see midagi.

Mis on ACTA?

ACTA on mitmepoolne riikidevaheline kokkulepe, mis püüab määratleda rahvusvahelisi norme intellektuaalomandi õiguste jõustamiseks. Salastatud leppe kavandi paljastas 2008. aasta WikiLeaks, sestsaati on leping on kutsunud esile palju kriitikat kodanikeühenduste poolt.

Lepinguga seoses muutub ka karistusõigus intellektuaalomandi vastaste kuritegude asjus. ACTA kohustab lepinguosalisi riike kehtestama nende eest karistused kuni vanglakaristuseni.

Vaata ka videot Riigikogu infotunnist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles