Kas briti piloodil õnnestus käia tulevikus?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victor Goddard
Victor Goddard Foto: coolinterestingstuff.com

Paljud vandenõuteoreetikud, kuid ka osa peavoolu teadlasi on seisukohal, et ajas rändamine ja paraleelmaailmade külastamine on võimalik.

Need dimensioonidevahelised uksed või väravad ei ole silmaga nähtavad, kuid neid saab läbida näiteks lennates, edastab messagetoeagle.com.

Üks selline dimensioonidevahelise värava läbimise ja tulevikku sattumise juhtum leidis väidetavalt 1935. aastal aset Briti kuninglike õhujõudude ohvitseri Victor Goddardiga.

Goddard lendas Inglismaal Andovers asunud õhujõudude baasist Šotimaale Edinburghi baasi, kasutades selleks Hawker Hart kahekohalist lennukit.

Hawker Hart lennuk, mida Briti õhujõud kasutasid kahe maailmasõja vahelisel ajal
Hawker Hart lennuk, mida Briti õhujõud kasutasid kahe maailmasõja vahelisel ajal Foto: wikipedia.org

Goddard otsustas lennata üle Edinburghist mitte kaugel asunud mahajäetud lennuvälja, mis asus Dremis. Esimese maailmasõja ajal kasutuses olnud lennuväli oli 1935. aastaks rohtu kasvanud ning angaarid lagunesid, olles ohtlikud. Tekkinud karjamaal pidasid kohalikud farmerid lambaid.

Goddard jõudis reedel Edinburghi baasi ja veetis nädalavahetuse Šotimaal ja kui ta esmaspäeval Inglismaale Andoverisse tagasi lendas,  sattus ta tormi, milles ta lennuki üle kontrolli kaotas.

Meenustuste kohaselt oli ta järsku kollakaspruunides pilvedes ja ta lennuk hakkas pööreldes alla kukkuma. Inglane oli kindel, et ta lendab umbes 200 kilomeetrit tunnis ning sellisel kiirusel kukkumine toob kindla surma.  Kuid siis juhtus midagi kummalist, pilved kadusid järsku ja päike tuli taas välja. Ta nägi taas Dremi lennvälja.

Victor Goddard maalil
Victor Goddard maalil Foto: coolinterestingstuff.com

Goddardi sõnul ei paistnud see lennuväli enam mahajäetud, seal ei kasvanud enam rohtu ja angaarid nägid välja nagu uued. Maapinnal oli neli väga heas tehnilises seisukorras lennukit, millest kolm olid talle kujult tuttavad, kuid neljas lennuk mitte, sest Briti kuninglikel õhujõududel ei olnud 1935. aastal veel sellist lennukit. See lennuk oli treeninglennuk, mis oli värvitud kollaseks.

Lennukite juures askeldanud mehhaanikud kandsid siniseid tööürpe. Goddaridit see üllatas, sest mehhaanikud kandsid tavaliselt pruune ürpe.

Mees pani tähele, et tema madalat ülelendu ei märganud maapinnal olijatest mitte keegi. Ta oli nende jaoks millegipärast märkamatu, kuigi ta lennuki mootoriheli oli tema arvates piisavalt vali.

Lahkudes Dremi lennuvälja kohalt sattus Goddard taas kollakaspruunidess tormipilvedesse, kuid ta suutis neist läbi lennata ja jõudis õnnelikult Andoveri baasi.

Goddard rääkis kaaslastele oma ebatavalisest juhtumist, kuid teda ei usutud. Arvati, et ta jäi lennu ajal magama ja tal oli õnne, et ta lennuk alla ei kukkunud.

Goddard loobus lõpuks sellest rääkimast, kuid 1966. aastal rääkis ta sellest paranormaalseid nähtusi käsitlevas raadiosaates. Inglase arvates sattus ta tulevikku, sest ta nägi 1935. aastal asju, mis olid olemas alates 1939. aastast.

Alates 1939. aastast kandsid Briti kuninglike õhujõudude mehhanikud siniseid tööürpe ning treeninglendudel kasutati kollaseid lennukeid.

Goddard külastas 1939. aastal Dremi baasi ja tema ehmatuseks oli kõik seal nii nagu ta neli aastat varem üle lennates nägi.

Arvatakse, et Goddard sattus dimensioonidevahelise värava kaudu tulevikku, samas on  selle kogemuse kohta on vaid tema kinnitus. Ta kirjeldab seda kogemust ka 1975. aasta raamatus «Flight Towards Reality».

Vandenõuteoreetikud on veendunud, et Goddardi juhtum on ajas rändamise kinnitus.  

Peavoolu teadlased arvavad, et on veel palju lahendamata saladusi, mis puudutavad aega ja ruumi.

Robert Victor Goddard (6. veebruar 1897 – 21. jaanuar 1987)  oli Briti ohvitser, kes teenis 1918 - 1951 kuninglikes õhujõududes. Ta osales Esimeses maailmasõjas mereväelasena ja Teises maailmasõjas lennuväelasena, saades mitmeid autasusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles