Edgar Savisaare elus on uus naine (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna taas Harju maakohtus kohtupingis istuv Edgar Savisaare isiklikus elus tunduvad uued tuuled olevat. Poliitik on enda kõrvale leidnud uue kaaslase, väidavad lähedalseisvad isikud. 

Savisaare «vihmavarjuhoidjate» ning «ratastoolilükajate» nimekiri on kirev. Nüüd on aga mees leinud enda kõrvale naise, kes väidetavalt ka Hundisilmal perenaise rollis. Õnnelikuks kaaslaseks on Savisaare valimisliidu Narva esinumber Jelena Valme (51). 

Lähedalseisev allikas rääkis Elu24-le: «Edgari ja Jelena armusuhe on ammune, mis nüüd juunist uue alguse sai. Jelena elab vahelduva eduga Hundisilmal ja Narvas, kus tal töised tegemised pooleli.» 

Jelena Valme (keskel) ja Edgar Savisaar. Pildil paremal Katri Raik.
Jelena Valme (keskel) ja Edgar Savisaar. Pildil paremal Katri Raik. Foto: Jelena Valme / Facebook

Varasemale kohtuistungile on Savisaar saabunud Jelena tütre Olga Krause (32) abil, kes samuti kandideerib kohalikel valimistel Narva linnas Savisaare valimisliidus. Lisaks on Jelenal veel poeg: Kristian Valme. 

Edgar Savisaar ratastoolilükaja Olga Krausega
Edgar Savisaar ratastoolilükaja Olga Krausega Foto: Postimees/Scanpix

Jelena Valme on tegev erinevate ettevõtete ja MTÜde juhatuses. Teiste seas reisikorraldusega tegelevas ettevõttes Vertrag OÜ ning maastiku hoolduse ja korrashoiuga tegelevas Fin Decor OÜ. 

Jelena Valme abikaasa on tuntud Ida-Virumaa kodanikuaktivist ning mittetulundusühingu Eesti Sõjamemoriaali esimees Andres Valme, kes kadus 2015. aasta märtsis jäljetult ning leiti hiljem Venemaalt.

Sotsiaalmeedia vahendusel saame teada, et Jelena Valme on tänaseks lahutatud naine. 

Jelena Valme Hundisilmal
Jelena Valme Hundisilmal Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Jelena Valme ei soovi oma seotust ega kooselu Edgar Savisaarega kommenteerida. «Ma ei kinnita ega lükka ümber, eraelulistel teemadel ma üldse ei kommenteeri,» ütleb venekeelne Jelena Valme Elu24-le. Venekeelsele Postimehele kinnitas Jelena Valme juba varem teada infot: ta on Edgariga tuttav juba 1996. aastast, kui loodi Keskerakonna Narva osakond.

Jelena Valme/Edgar Savisaar
Jelena Valme/Edgar Savisaar Foto: Илья Смирнов

Valme sõnul võiks taolise isikliku küsimuse Savisaarega seoses esitada veel vähemalt kahele inimesele: Savisaare nimekirja Maardu esinumbrile Nikolai Degtjarenkole ja Sillamäe esinumbrile Gulnara Sidorenkole.

«Paraku on Degtjarenko abielus mees ja Gulnara abielunaine, seetõttu välistamistaktikaga jäingi järgi mina, sest loogika vastu ju ei saa,» naerab Jelena Valme.

Oma tihedat viibimist Edgar Savisaare kõrval Hundisilmal põhjendab narvalanna valimisteks valmistumisega, mis nõudvat isiklikku kontakti.

Jelena on Edgari kõrval kindlalt seisnud ka viimaste aastate Keskerakonnas toimunud võimuvõitluste ajal- kaks aastat tagasi avaldas just Jelena Keskerakonna Narva osakonna koosolekul avalikult toetust Edgar Savisaare kandidatuurile Keskerakonna juhi kohal, kuigi ametlikult toetas Narva piirkond Kadri Simsoni kandidatuuri. Meenutame, et tol ajal 2015. aasta lõpus suutis Savisaar siiski Simsoni üle mängida ja Keskerakonna juhi positsiooni säilitada.

Ka käesoleval aastal toetas Jelena koheselt Savisaart, kui viimane teatas võimalikust kandideerimisest oma nimekirjaga. Vähe sellest, Jelena tõi Savisaare nimekirja kandideerima ka oma tütre Olga Krause.

Jelenat tundvad inimesed on pannud tähele, et mõneti meenutab Jelena Edgari eelmist suurt armastust Viljat.

Vilja Toomast. / facebook
Vilja Toomast. / facebook Foto: Facebook
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles