Võla maksmisest keelduv Anna-Maria Galojan: vastutavad Toomas H. Ilves ja Sinijärv (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan 2009. aasta veebruari Playboy kaanel
Anna-Maria Galojan 2009. aasta veebruari Playboy kaanel Foto: Playboy Eesti

Endine staarpoliitik Anna-Maria Galojan, kes mõisteti süüdi suure summa raha omastamises MTÜ Euroopa Liikumine juhina ning naudib hetkel lihtsat elu Londonis, pole tänaseni tasunud MTÜ-le võlgnevast summast sentigi.

Eesti kohtud otsustasid, et seltskonnategelane Anna-Maria Galojan peab maksma MTÜ-le Eesti Euroopa Liikumine tagasi 47 950 eurot, mis ta neilt omastas, ja viivistena ­17 650 eurot. MTÜ praegune juhatuse liige Triin Veermäe jääb Elu24-le tabamatuks koguni kuude jooksul: vastuseta jäävad e-kirjad ning tehtud telefonikõned. 

Galojaniga seotud nõudega tegelev kohtutäitur viitab aga vaikimise nõudele. «Kuivõrd täitemenetluses kehtib saladuse hoidmise kohustus, siis menetluse üksikdetaile ei saa kohtutäitur kolmandatele isikutele kommenteerida. Võlausaldaja (Eesti Euroopa Liikumise) nõude võimalikku rahuldamist saate võimalusel täpsustada otse võlausaldajate käest,» vastab kohtutäituri Elin Vilippuse abi Viljo Konsap. 

Londonis resideeruv Anna-Maria Galojani sõnul ei võlgne tema MTÜ-le Euroopa Liikumine midagi. «MTÜ EEL raha peavad maksma just need isikud, kes aastatel 1999-2007 neid kuritarvitasid. Mina nende hulka ei kuulu. Tänaseks pole mõtlevatel ja arukatel inimestel küsimusi, kes soetas maksumaksja rahadega Versace ülikondi, aluspesu ning nautis SPA iluprotseduurid. Tänaseks on see nõiajaht kestnud täpselt 10 aastat,» ütleb Galojan Elu24-le ja lisab, et tegemist oli selgelt poliitiliselt motiveeritud kohtutsirkusega. Kes on need inimesed, kes Galojani arvates omastamises süüdi on? «Need, kes olid need aastat MTÜ juhatuse liikmed, alates Toomas Hendrik Ilvesest ja lōpetades Sinijärvega,» täpsustab Galojan. 

MTÜ Euroopa Liikumine nõukogu liige Riivo Sinijärve kinnitusel ei ole Galojanilt välja nõutud summast laekunud mitte sentigi. 

A person who can dominate a London dinner-table can dominate the world.☕ #oskarwilde

A post shared by Anna-Maria Galojan (@annamariagalojan) on

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles