Evelin Ilves: «Ma pole just alati väga kokkuhoidlik olnud. Niimoodi sente lugenud pole ma kunagi!»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eks-presidendiproua Evelin Ilves alustas loengute sarjaga Evelini Eluköök
Eks-presidendiproua Evelin Ilves alustas loengute sarjaga Evelini Eluköök Foto: Viktor Burkivski

Nüüd, kui endine esileedi Evelin Ilves on maha müünud enda rõivad presidendiproua aastatest, on naise elus uued tuuled ja uus hingamine. Juba 15. juunil avab Evelin suverestorani Roog.

Evelin Ilvesel ning temal sõbral ja partneril Siim Rikkeril on kiired ajad: noored avavad peagi Hiiumaal Nasvarannas asuva kodurestorani Roog, mis on sündinud armastusest ja koosloomise rõõmust, kirjutab värske Naisteleht.

Kevade hakul hakkas Evelin otsima pesa, kuhu rajada suverestoran, jagades otsingukuulutust ka Facebookis. Nasvarannas asuva suvemaja pakkumine tuli naisele üsna kohe. Hoole ja armastusega tehtud suvemaja Hiiumaa kadakate vahel on Evelini käsutuses suve lõpuni ja naine tunnistab, et tunneb end seal sama hästi kui Ärma talus. Evelin on eksootilist Hiiumaad võrrelnud lausa Bali saarega, kus naine on mitu korda käinud.

Hobikokk pajatab sellest, et kokkuhoidmisega pole ta kunagi hiilanud ja niimoodi sente lugenud pole ma kunagi. Seepärast soetas Evelin ka peagi avatava restorani jaoks asjad ise. Naise jaoks on see põnev periood olnud, sest mööda laohooneid ja väljamüüke seigeldes võib palju huvitavat leida. 

Kohviku kontseptsioon on Hiiu saarel enneolematu, võrrelda võiks neid ehk ühepäevakohvikutega, mis korraks koduaedades avatakse, aga seal enamasti kööki ei näe. Nimelt on kohvikus Roog kavas pakkuda kolme-neljakäigulist õhtusööki koos jookidega koduköögi-söögitoa lauas. Sellise õhtusöögi saab tellimise peale.

«Mulle tundub see kõige loomulikum: külalised on sinu lähedal, kokkame ja muljetame. Nii tekib ühine energiaring ja armastus – see hea toidu kõige tähtsam komponent on kõigile hoomatav,» leiab Evelin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles