Elu24 video! Mihkel Kärmas: kui minister käib armukesega välismaal maksumaksja raha eest, siis on see ülekaalukas avalik huvi

Meisi Volt
, Elu24 tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Filmi- ja Teleauhindade galal noppis «Pealtnägija» parima infosaade või publitsistika tiitli ja Mihkel Kärmasele parima teletoimetaja tiitli. Elu24 uuris ajakirjanikelt Piret Järviselt, Mihkel Kärmaselt ja Anna Gavronskilt lähemalt, mille järgi valitakse, millised lood võtta tegemisse ja mis jätta lauale.

Popstaari staatusest ajakirjanikuks astunud Piret Järvis rääkis Elu24-le, et ta ei tunne, et oleks pidanud kauni naisterahvana ennast ajakirjanikuna rohkem kehtestama: «Traumat ei ole, et keegi oleks midagi halvasti öelnud.»

«Kui tegeleda karmide teemadega, rääkida keskealiste meestega teemadest, millest nad ei taha minuga rääkida, siis aeg-ajalt tuleb küll ette sellist isalikku suhtumist, et mis sina noor naine ikka siin tead,» rääkis Anna Gavronski, et siis tuleb nad kas korrale kutsuda või asjast mitte välja teha. «Eks see suhtumine tuleb siis, kui nad tunnevad, et nad on nurka surutud. Aga see mind väga ei heiduta,» lisas Anna.

«Eks me jaotame ka toimetuses teemasid vastavalt sellele, kuidas tunneme, et nad oleksid sobilikumad,» rääkis ajakirjanik, et perevägivalla all kannatava naisega on ehk lihtsam suhestuda naisterahval. Mõned naised ka kardavad mehi.

Parim teletoimetaja Mihkel Kärmas ütles, et lugu, mille eest ta iseendale auhinna annaks, on veel tegemata. «Ma väga loodan, et see on tegemata.»

Kärmas loodab, et «Pealtnägija» kestab veel pikalt ja sellise saate järele on alati vajadus. «Isegi tumedatel nõukogudeaegadel oli mingi selline saade omas kontekstis olemas.»

Mille järgi otsustab tiim, milline lugu läheb tegemisse ja mis mitte? «Meie jaoks selline võlusõna on ülekaalukas avalik huvi. See pole sama asi, mis on ülekaalukas uudishimu. Inimestel võib olla uudishimu paljude asjade vastu. Kui minister käib armukesega välismaal, siis selle vastu võib olla suur uudishimu, aga tingimata mitte ülekaalukas avalik huvi. Kui minister käib armukesega välismaal maksumaksja raha eest, siis on see ülekaalukas avalik huvi,» selgitas Mihkel Kärmas, et nii neid teemasid vaadatakse, aga ta lisas ka, et püütakse asju mitte liiga tõsiselt võtta.

Vaata Elu24 videost, miks teeb «Pealtnägija» tiim ka helgeid lugusid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles