Venemaa suurima talendisaate võitjad astuvad üles Viljandi folgil!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa suurima talendisaate «Glavnaja Stsena» võitis üllatavalt (või mitte?) just nimelt täna õhtul Viljandi pärimusmuusika festivalil üles astuv grupp FolkBeat.

FolkBeat koosneb neljast noorest Moskva naisest, kes tutvusid kümme aastat tagasi ülikoolis. Naised on enda ülesandeks võtnud hoida au sees slaavi polüfoonilise laulu traditsiooni. Nad esitavad uute seadetega pärimusmuusikat, kaasaegsete autorite teoseid beatbox'i, löökpillide ja teiste muusikariistadega ning kirjutavad ise lugusid.

Tänavusuvine folgipidu toimub teatavasti ka EBU ehk Euroopa Ringhäälingute Liidu egiidi all 37. Euroradio Folk Festivalina. Festivali omapäraks on, et see toimub igal suvel ühe juba olemasoleva festivali raames. 

Nii saavad EBUsse kuuluvad raadiokanalid partnerfestivalile oma maa muusikuid ning ansambleid soovitada, kes valituks osutumisel annavad 50-minutilisi kontserte. Euroraadio Folk Festivali kontserditel on üle maailma miljoneid kuulajaid, mis toob suure rahvusvahelise tähelepanu nii bändidele, kes üles astuvad kui korraldajale, kes Euroraadio Folk Festivali võõrustab.

EBU partnerraadio Raadio Venemaa otsustas seekordsele festivalile ennast esindama saata FolkBeati. Projekti Venemaa-poolne eestvedaja Ljudmilla Osipova Raadio Venemaast sõnas, et FolkBeat esindab kõige paremini seda, mis on Venemaa (folk)muusikas praegu hästi. Talendisaate võitjad toovad tema sõnul kuulajani tõelise vene rahvamuusika tuuma kaasaegses kastmes.

FolkBeati eripäras veendusime kindlasti meiegi. Kuula videointervjuust, kuivõrd temperamentselt tüdrukud ka väljaspool lava esinevad, ning mida põnevat beatbox'i ja ansambli teekonnast Jelena Simulina meile rääkis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles