Suvi on kontoritöötajate jaoks kõige stressirohkem aeg

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvi on aeg, mil puhatakse ja seigeldakse, kuid neil, kes peavad suvisel ajal tööd tegema, võib see olla stressi tekitav.

Ameerika Ühendriikides tehtud uuringu kohaselt on suvi kontoritöötajatele kõige stressirikkam periood, edastab seeker.com.

Sotsiaalteadlased uurisid 30 000 suvekuudel töötava mehe ja naise magamis-, söömis-, ajakulu- ja tööharjumusi. Lisaks tegid nad testi, mis näitas nende stressitaset.

Uuring viidi läbi kahel korral, aprillist septembrini 2014 ja 2015.

Ilmnes, et kui kevadest sai suvi, siis töötajate motivatsioon langes ja stressitase kasvas.

Töötajatele hakkas aina enam pakkuma huvi väljapool kontorit toimuv, kuna suvel on enim vabaõhusündmusi, reisitakse ja veedetakse sõpradega aega ehk sotsiaalses plaanis on suhtlust rohkem kui talvisel ajal.

Selle tõttu võidakse üle pingutada, ei magata piisavalt, tekib väsimus ja stress, mis mõjutab ka töötamist.

«Suvisel ajal on töötamine raskem, kuna mõtted on pidevalt mujal. Paljud on tunnistanud, et neil tuleb end suvel tööle sundida, pigem tahetakse olla kuskil koos sõpradega ja hästi aega veeta,» teatas uuringu läbi viinud uuringufirma meQuilibrium esindaja Jan Bruce.

Tähtsaks faktoriks on veel, et suvisel ajal puhatakse enim ja kontoris peavad mittepuhkavad töötajad puhkajate ülesanded oma õlgadele võtma.

Puhkajatest osa aga võib olla tööga ikka seotud ja nad ei saa tegelikult puhata, kuna peavad tegelema e-kirjade ja sõnumitega.

Pärast puhkust tööle naasmisel kasvab samuti stress, kuna tuleb uuesti töörütmi sisse elada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles