Elu24 Live/ Värske muusikaga käisid külas Liis Lemsalu, Ott Lepland ja Juss Haasma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lastekaitsepäeval, 1. juunil kell 12:10 üllatasid Elu24 lugejaid Liis Lemsalu, Ott Lepland ja Juss Haasma.  

Foto: Erlend Štaub

Liis Lemsalu on sündinud 20. oktoobril 1992 Pärnus on tuntud laulja, kes pani kinni «Eesti otsib superstaari» neljanda hooaja.  

Esimene kokkupuude muusikaga oli Liisil Norras, kus ta oli ühe projekti raames kokku pandud koori liige ning salvestas sellega norrakeelse lastelauludest koosneva albumi. 

2006. aastal kolis Liis tagasi Eestisse ning liitus Nõmme Kalju jalgpallinaiskonnaga. Hiljem loobus jalgpallist ning asus õppima WAF Laulu- ja Tantsukoolis Maikeni (Kadri Koppel) käe all. Lemsalu lõpetas 2012. aastal Tallinna Nõmme Gümnaasiumi. 

Peagi pärast saate «Eesti otsib superstaari» lõppu, 15. juunil 2011, ilmus Liisil singel koos saateks teiseks jäänud Artjom Savitskiga. Singel kandis pealkirja «Kõnnime seda teed». Loo autorid on Tarvo Valm ja Aapo Ilves.

22. septembril 2011 ilmus Liisi esimene singel debüütalbumilt. Esimene singel kandis nime «Shining Star» ning selle kirjutasid heliloojad Niara Scarlett (Suurbritannia), Ellen T. ja Kyösti Salokorpi (Soome).

Liis on teinud ka näitledebüüdi Egiptuse tõsielul põhinevas filmis «Olen egiptlane», mis räägib sportlasest Omar El Ghazalyst. Liis mängis filmis peategelase kallimat.

Novembri lõpus 2011 ilmus Liis Lemsalu album «Liis Lemsalu», millelt pääses laul «Made up my mind» ka Eesti Laul 2012 poolfinaali.

Eesti Laul 2012 finaalkontserdil saavutas Liis Lemsalu oma lauluga 5. koha.

2014. aastal pääsesid Liis Lemsalu ja Egert Milder looga «Hold On» Eesti Laul 2014 poolfinaali.

Liis Lemsalu isa on jalgpallur Marek Lemsalu. 2002. aastal, mil Liisi isa liitus Norra jalgpalliklubiga Bryne FK, koliski Liis perega elama Norra. Norras kujunes tema hobiks sarnaselt isaga jalgpall.

Foto: Erlend Štaub

Ott Lepland on sündinud 17. mail 1987 ning on Eesti üks tuntumaid lauljaid ja laulukirjutajaid, kes sai laiemalt tuntuks telesaate «Eesti otsib superstaari» kolmanda hooaja võiduga.

Aastal 2012 esindas Ott Lepland Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel, kus laul «Kuula» saavutas 6. koha. Lepland kuulub ka ansambli Vallatud Vestid koosseisu.

Laulmisega on Ott tegelenud lapsepõlvest peale. Juba väikese poisina ilmus temalt neli kassetti: "Oti suvelaulud", "Oti jõululaulud", "Ott ja valged jänesed" ning "Ott ja sõbrad", viimased kaks on välja antud ka CD-na. Koos ansambliga Beergrass võttis Lepland lauluga "Lambarock" osa saatest "7 vaprat".

Ott Lepland on kaasa teinud Vanalinnastuudio lavastustes "Kommipoodi ära eksinud ...","12 tooli" ja "Tuhat klouni". 

Ott Lepland on õppinud Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis popjazzlaulu ja käinud laulukoolis WAF. Lisaks laulmisele on Lepland õppinud kümme aastat klaverit.

WAF-i laulukooriga osaleti telesaates "Laululahing", kus Lepland oli nii mõnegi laulu solist: "Sa haara kinni mu käest", "Vana vaksal", "On läinud aastad". 

2008. aastal mängis Lepland Richard Lõvisüdame rolli Kaari Sillamaa Noorte Muusikateatri ja Otsa kooli ühislavastuses "Saladin ja Lõvisüda". Lisaks oli ta 2006. aastal linastunud muusikalis "Fame" taustalaulja. 

«Eesti otsib superstaari» superfinaali hääletusele elas kaasa 363 000 vaatajat. See on senini suurim vaatajanumber, mis sellele saatele on osaks saanud. Superfinaali hääletuses osales ligi 100 000 inimest, kellest 63% lemmikuks oli just Ott Lepland ja 37% andis hääle Birgit Varjunile. Televaatajate lemmik Ott võitis ka raadiojaama Star FM kuulajate ennustusvõistluse – tema poolt hääletas ligi 90% vastanuist.

Lepland võitis 100 000 krooni ja plaadilepingu Crunch Industryga.

2010. aasta aprillis ilmus Ott Leplandil samanimeline debüütalbum «Ott Lepland». Plaadil on 12 lugu, mis kõik on eestikeelsed ning mille autoriteks Ott Lepland, Tanel Padar, Hendrik Sal-Saller, Laur Joamets, Kaspar Kalluste. Album sisaldas selliseid lugusid nagu «Otsides ma pean su jälle leidma», «Süte peal sulanud jää», «Läbi öise Tallinna», «Üheskoos on olla hea». Albumit saatis suur müügiedu.

2011. aasta lõpus andis Ott Lepland välja oma teise stuudioalbumi "Laulan ma sind". Plaadil on 11 lugu, teiste seas lood "Sinuni", "Kohtume jälle", "Öö (singel)", "Tunnen elus end" ja "Kuula". Plaadi on produtseerinud Crunch Industry.

Ott Leplandi laul «Kuula» kõlas 2012. aasta Eurovisiooni lauluvõistluse teises poolfinaalis neljateistkümnendana. Žürii ja televaatajate häälte tulemusena pääses Eesti 26. mail toimunud finaalkontserdile, kus astuti üles üheteistkümnendana. Finaalis saavutati 6. koht 120 punktiga.

Ott pärjati ESC Radio trofeega, võites 2012. aasta lauluvõistluse hääletuse kategoorias «Parim meesartist», kogudes 19,4% häältest.

Foto: youtube.com

17. veebruaril 2012 linastus Eesti kinodes film «Vasaku jala reede». Tegu on kriminaalkomöödiaga, kus ühte peaosalist – Leemetit – mängis Lepland.

«Öö mu kannul käib» oli Leplandi kolmas stuudioalbum, mis anti välja 2012. aasta detsembris, plaadi produtseeris Crunch Industry. Albumil on 12 lugu, nende seas singlid "Kodu", "Maagiline maa" ja "Planeet oma teel".

"Siinpoolne" on Leplandi neljas stuudioalbum, mis anti välja 2015. aasta maikuus, plaadi produtseeris Crunch Industry. Albumil on 11 lugu, nende seas singlid "Ajaga võidu", "Pool tundi veel" ja "Iga päev".

Lepland lõi kaasa ka TV3 hittsarjas «Su nägu kõlab tuttavalt». Finaalsaates pälvis Ott teise koha ja raadio Star FM-i preemia «Kuulajate lemmik».

Juss Haasma on sündinud 23. augustil 1985 Tallinnas ja on tuntud eesti näitleja.
Juss Haasma on sündinud 23. augustil 1985 Tallinnas ja on tuntud eesti näitleja. Foto: Pärnu jahtklubi
Foto: Erlend Štaub

Juss Haasma lõpetas Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi ja 2008. aastal Eesti Muusikaakadeemia kõrgema lavakunstikooli XXIII lennu.

2008–2009 töötas Juss Haasma Ugala teatri näitlejana. Alates 2009. aastast on ta vabakutseline näitleja.

2015. aasta sügisel osales ja võitis ta TV3 telesaate «Su nägu kõlab tuttavalt».

VAATA JÄRELE, MIS SAATES TOIMUS JA KUIDAS KÕLAVAD UUED LOOD!

Foto: Erlend Štaub

Anu Saagim tänab rõivabrändi REPLAY - Foorumi keskus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles