Galerii: Vembu-Tembumaal kuulutati välja Aasta Suurpere 2016 konkursi võitja!

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

28. mail toimus Vembu-Tembumaal juba 12. traditsiooniline Suurperepäev, mille korraldas Eesti Lasterikaste Perede Liit. Suurperepäeval kuulutati välja Aasta Suurpere 2016 konkursi võitja. Tiitli ning 2000-eurose preemia Bigbankilt pälvis seitsmelapseline perekond Aan Tartumaalt.

Foto: Tiit Mõtus

Aasta Suurpere 2016 on perekond Aan Tartumaalt

Pereema Janne töötab Eesti suurimas reisibüroos konsultandina, kuid on hetkel neljakuuse Janete-Aleksandraga kodune.

Isa Peeter on Politsei- ja Piirivalveametis eriettevalmistuse vaneminstruktor, kelle kodune auhinnakapp on täis kulturismi ja rammumeeste võistluste karikaid ning medaleid. Peetri ning Janne peres on 7 last: Sten-Anders (15), Janeli (10), Sander (8), Johanna (6), Jolandra-Lisanna (4), Johandra (2), Janete-Aleksandra (4 kuud).

Foto: Tiit Mõtus

„Kõik tänavused 21 üles seatud perekonda on tublid ja eeskujulikud suurpered ning nende seast valiku tegemine ei olnud komisjonile üldse mitte kerge,“ sõnas ELPLi president Aage Õunap.

„Aanide perekond on kokkuhoidev ja tugev pere, kelle suureks väärtuseks on üksteise märkamine ja toetamine kõigis ettevõtmistes. Janne ja Peeter kannavad ning väärtustavad oma seitsme lapsega Eesti parimaid peretraditsioone. Üksteise jaoks ollakse alati olemas ning tegutsetakse üheskoos – nad jagavad oma rõõmusid ja saavad ka raskustest üle ühiselt.“

Foto: Tiit Mõtus

„Aasta Suurpere 2016 on eeskujuks paljudele oma koduvalla Kambja perekondadele ning neid võib iseloomustada kui aktiivseid, rõõmsameelseid ja avatud inimesi,“ lisas Aage Õunap.

„Isa Peeter korraldab Elvas igal aastal rammumeeste võistlust Lõuna-Eesti Vägilane ning tutvustab linna üritustel rahvale ka politseitööd. Ema Janne on pere süda, kes leiab alati aega oma laste jaoks, et nendega koos õppida ja meisterdada.“

Foto: Tiit Mõtus

„Lapsed on meie tulevik ja nende kasvatamine maailma kõige raskem töö,“ märkis Bigbanki juhatuse esimees Kaido Saar.

„Tahan tänada kõiki suurperede isasid ja emasid, et olete meie ühise hea tuleviku nimel niivõrd palju pingutanud. Loodan, et nakatate suure pere armastuse pisikuga ka paljusid teisi Eesti peresid.“

Foto: Tiit Mõtus

„Suurperepäev on nagu ühise maailmavaatega inimeste kokkutulek – neid inimesi seob armastus suure pere traditsiooni vastu, mis kipub tänapäeval kahjuks hääbuma,“ lausus Suurperepäeva patroon Urmas Vaino.

„Nad leiavad alati omavahel jututeema, millest võiks rääkima jäädagi. Suurel perel on suured rõõmud ja ka mured, kuid vaatamata elus ette tulevatele raskustele on neil alati palju seda, mille üle rõõmu tunda.“

Foto: Tiit Mõtus

Seekord anti Suurperepäeval välja ka eriauhind sportlikuimale suurperele, kelleks osutus samuti perekond Tartumaalt. 500-eurose kinkekaardi sporditarvikute soetamiseks said Eesti Maaülikoolis töötavad lektor Julia Jeremejeva ja teadur Vyacheslav Eremeev, kelle peres kasvab neli poega: Artur (11), Daniel (9), Artemi (4) ja Damir (2). Vanimad pojad Artur ja Daniel on Eesti meistrid sumos ning tulevikus loodavad poisid esindada Eestit olümpiavõistlustel.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles