ERKI Moeshow 2016 võitjaks osutus kollektsioon «LEg GOdt» - Mariliis Niine (1)

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva õhtul toimus unustamatu ja Eesti suurim üheõhtune avalik moeshow Kultuurikatlas!  ERKI avas enda mikroriigi piiri pöörastele moefriiidele suurejoonelise moepeoga ja Maarjamaa tuntuimad moeloojad valisid loomulikult ka oma lemmiku. Parima kollektsiooni tiitli pälvis «LEg GOdt», mille autoriks Mariliis Niine. 

Foto: Viktor Burkivski

Kollektsiooni autor Mariliis Niine on sündinud 6. juunil, aastal 1996. Hetkel õpib ta Eesti Kuntsiakadeemias III kursusel moedisaini.

Foto: Viktor Burkivski

«Leg Godt» on taanikeelne sõna, mis tähendab «hästi mängima» ja «kokku panema». Kollektsioon on lugu tüdrukute salkadest, kes proovivad leida teed ja «kokku panna» oma elu läbi erinevate kultuuride ja ajastute.

See on jutustus kahepalgelisusest, kus varjatakse oma tõelist olemust ning «mängitakse hästi» ühiskonna ees olendeid, kes tegelikult ei olda.

Foto: Viktor Burkivski

Kollektsiooni värvigamma on inspireeritud 70ndate rulluisudiskost ja Mehhiko interjöörist, kus on kasutusel nii julged värvikombinatsioonid kui ka erilised materjalid.

Värvidest on kasutusel lai spekter rohelistest ja roosadest toonidest. Kangastest on kasutusel nii päris- ja kunstnahad (hologramnahad, litternahad) kui ka kunstkarusnahad.

Foto: Viktor Burkivski

Lisaks nahkadele on kollektsioonis ka kudumid, mis on valmistatud silmuskudumise masinatega. Nahk on kasutusel eelkõige legomehe kujutise sissepressimiseks, mis annab edasi 3D efekti. Kujud on pressitud nahale nii käsitsi kui ka klišeega.

Kollektsiooni sõnumina tähistavad välja ulatuvad kujukesed justkui teist kihti meie nahal, mis aitab meil varjata enda tõelist mina. Ruumilise efekti edastamiseks on nahast ka käsitsi lõigatud välja legomehe kujutisi.

Foto: Viktor Burkivski

Kollektsiooni ühelgi tootel pole kasutatud lukke, nööpe ega trukke. Kõik rõivad sulguvad magnetitega.

Samuti on kõik taskud kinnitatud magnetitega – see annab võimaluse omavahel kombineerida ja ümber tõsta kõiki komplekte. Stilistikana on kasutusel ka vaakumvormitud läbipaistvad legomehe pead ja käed. Viimane komplekt on valmistatud päris legomeestest.

Palju õnne, Mariliis ka Elu24 poolt!

Vaata pilte ja videot võidukollektsioonist!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles