Elu24 galerii: vaata, mis toimus pidulikul galakontserdil «Jazziauhinnad 10»!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aastast 2007 annab Jazzkaar koos oma kuldsponsoriga välja jazziauhinda, mille pälvib oma kolme viimase aasta loomingu ja kontserttegevusega kõige rohkem silmapaistnud jazzmuusik. 

Elioni jazziauhinna võitjad on kitarrist Jaak Sooäär (2007), trummar Tanel Ruben (2008), saksofonist-flötist Siim Aimla (2009), saksofonist Raivo Tafenau (2010), pianist Kristjan Randalu (2011), saksofonist Villu Veski (2012), Danske jazziauhinna on võitnud bassist Taavo Remmel (2013), klarnetist Meelis Vind (2014) ja laulja Kadri Voorand (2015).

Kõik need Eesti jazzitähed on olnud loominguliselt aktiivsed, kirjutanud uut värsket eestimaist jazziloomingut, esinenud kontsertidel kodu- ja välismaal, salvestanud oma muusika heliplaatidele, toonud rahvusvahelist tuntust Eesti jazzile ja võitnud muusikasõprade südamed. Sel korral esinevad nad kõik koos galakontserdil “Jazziauhinnad 10”. Võitjatega liitub ka kümnes auhinnasaaja – võitja selgub mõned päeva enne galakontserti.

Igal neist on vaba voli valida koosseis nimetatud kümne muusiku seast ja esitada oma selle hetke lemmiklugu.

Vaata pilte ja videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles