Fotod: ERKI Moeshow finaalkollektsioon «Do you experience difficulty sleeping?»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Reiman

Kollektsiooni autor Sigrid Järv on sündinud 29. septembril, aastal 1994. Hetkel õpib ta Eesti Kunstiakadeemias III kursusel moedisaini.

Kollektsiooni kirjeldus

Foto: Liis Reiman

Kollektsioon räägib unetuse maailmas viibimisest, selle häiretest ning tunnetusest. UNETUS on unehäire, mille korral esineb suutmatus ilma raskusteta magama jääda, katkendlik uni ja liigvarane ärkamine. Unetuse käes vaeveldes viibime reaalsusest eemal, näeme enda ümber kõike häguselt justkui kellegi teise silmade läbi. Silmad on lahti, kuid tahaksid neid sulgeda. See kõik põhjustab ärevust, ärritavust, frustratsiooni, mäluprobleeme, depressiooni ning südamehaiguste riski. Kulminatsiooniks on lõputu liikumise tõttu füüsiline kokkukukkumine. Selle vastu võideldakse ravimitega, mis tapavad inimest seestpoolt veelgi rohkem.

Foto: Liis Reiman

Kuigi unetuse terminit kasutatakse häirete diagnoosimiseks, defineeritakse seda sageli hoopis kui positiivset vastust kahele küsimusele: “do you experience difficulty sleeping?” või “do you have difficulty falling or staying asleep?” (“kas kogete raskusi magamisel?”, “kas teil on raskusi magama jäämisel või ärkvel püsimisel?”)

Kollektsiooniga tahetakse tõmmata tähelepanu sellele probleemile, mis võib tabada iga inimest, kui elus on raskem periood, kus on hirmu, stressi, ärevust, emotsionaalset ja mentaalset pinget jms. Kollektsiooni teostusel on kasutatud aplikatsioone, tikandeid, printi ja silmuskudumismasinal kootud kudumeid. Lisadena on heegeldatud mask ning pillikujulised vaakumvormitud plastikridikülid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles