Jazzkaarel esineb täna Norra multitalent Bernhoft

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jazzkaarel - Norra multitalent Bernhoft
Jazzkaarel - Norra multitalent Bernhoft Foto: Promopilt

Eile avapaugu saanud Jazzkaare tänaseks tõmbenumbriks on Norra multitalendist sooloartist Bernhoft. Esimese mitte-ameeriklasena R&B kategoorias Grammy nominatsiooni saanud helilooja ja laulja ühendab oma teostes põhjamaise puhtuse ja R&B-le omase soojuse. Bernhoft esineb Vaba Laval kell 21.

Jazzilaupäeva avapaugu annab aga perekontsert Jazziaabits, kus muusika ja tekst saavad üheks Siim Aimla, Kristel Aaslaiu, Jürgen Rooste ning laste koostöös. Jazziaabitsal on lastel võimalus tutvuda nii jazzmuusika kui pillidega ning ka ise kaasa laulda.

Klaverisõpru rõõmustab noor New Yorgis õppiv Eesti pianist Holger Marjamaa, kes kell 16:30 esineb koos kontrabassimängija Heikko Remmeli ning trummal Ahto Abneriga. Holger Marjamaa pälvis 2013. aastal Noore Jazzitalendi preemia. Teda on loomingus mõjutanud gospelmuusika harmooniline ja energeetiline olemus, mida ta püüab ta ka oma mängustiilis rakendada. Praegu on ta loomingus keskendunud jazziklassika interpreteerimisele.

Idamaist tunnet toob päeva Liibanoni juurtega pianist-vokalist Bachar Mar-Khalifé. See mitmekülgselt andekas muusik on loonud ainulaadse ja tundliku helimaailma, mis asub oriendi, jazzi, eksperimentaalse elektroonilise muusika ja minimalismi piirimail. Mängleva kergusega liigub ta erinevate žanrite vahel.  

Kell 19:30 vahendab värsket Eesti nüüdisjazzi Pae Kollektiiviks kogunenud üheksa andekat noort muusikut. Ansambli loominguline liider on noor helilooja Kirke Karja, kes kasutab muusikas oskuslikult suure koosseisu rikkalikke orkestraalseid värve ja dünaamikaskaalat, jättes piisavalt ruumi ka improvisatsioonidele.

Pärast Bernhofti võtab kell 23 päeva kokku State of Zoe. See laulja ja helilooja Anneliis Kitse poolt veetav ansambel on kooslus, mis seob tervikuks jazzi, r’n’b, souli, futuristlikku popmuusika ning elektroonika. State of Zoe kõlab kui Roisin Murphy, Woodkid, Alicia Keys, Hudson Mohawke, Stevie Wonder ja M83 oleksid saanud ühise lapse ning õpetanud talle tšellot ning tantsumuusika põhitõdesid.

Lisaks põhiprogrammile toimub täna kaks kodukontserti ning leiab aset kaks paneeldiskussiooni sarjast Jazzijutud. Kell 13 arutletakse muusikaajakirjanduse trendide ja tuleviku üle (inglise keeles). Kell 14 on teemaks kultuurisponsorlus - on see tulu või kulu?. Mõlemad vestlused leiavad aset Vaba Laval Foody Alleni teisel korrusel ning nendega võib tasuta liituda.

Kell 14 annavad Teele Viira ja Kusti Lemba kodukontserdi Katrini juures Veskimetsas, kuhu on veel saada mõned piletid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles