ERKI Moeshow finaalkollektsioon «NURM»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ERKI Moeshow finaalkollektsiooni «NURM» autor Teele Koel on sündinud 11. veebruaril, aastal 1992. Hetkel õpib ta Eesti Kunstiakadeemia III kursusel moedisaini.

Kollektsiooni kirjeldus

Viljapõld – on see ainult nurm, kus toodetakse toiduaineid või on see maailm täis saladusi? Pealtnäha üksluine viljapõld peidab endas nii viljadžunglit latvades kui ka üllatavalt mitmekesist elu maapinnal ja ka mulla all. Suvisel ajal haaravad sametiselt lainetavad viljapõllud end lummatult imetlema, järgmisel hetkel sinavad nad rukkililledest ja kutsuvad möödujaid peatuma, pakkudes rohkelt silmailu. Vili annab meile peamise toidulaua – võib öelda, et see on eestlastele kui maapealne kuld.

Foto: Liis Reiman

Kollektsioon «NURM» ongi inspiratsiooni saanud Eesti viljapõldudest. Kasutatud on rukkilille motiive nii laserlõikuse kui prindi kujul ning viljateri nii prindina kui ka kaunistusteks puhul. Erilise efekti annavad aga päris teraviljataimed, mis kasvatatakse riiete külge ja sätitakse soenguisse.

Foto: Liis Reiman

Teiste seas võib materjalidest tuua esile karmi linase, mis juba ise lõhnab kui viljaait. Teemalt on kollektsioon eestlaslik, rõhutades inspiratsiooni saamist oma kodumaast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles