Aivar Riisalu: ma olen Odini sõdalaste vastu ja põhjus on väga lihtne (10)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu
Aivar Riisalu Foto: ERR

Kaitseliitlane Aivar Riisalu liideti enda teadmata Odini sõdalaste nimekirja, ehkki ta on sellise asja vastu.

«Läksin seda gruppi vaatama ja ennäe imet - seal ma olingi. Liidetud oli mind kuidagi läbi Tartu ja loomulikult järgmise sammuna ma otsisin võimalust sellest grupist välja astuda, sest ma kategooriliselt selliste asjade vastu ehk see pole kuidagi minu põhimõtetega kooskõlas,» rääkis Aivar Riisalu «Ringvaates».

«Põhjus on väga lihtne. Me oleme täna ehitanud üles oma riigi mõistlikult. Meil on olemas riiklikud jõustruktuurid, meil on olemas vabatahtlike kaitseliit, meil on olemas abipolitseinikud. Kaitseliitlased ja veel vähem kaitseväelased peaksid end sellistest asjadest igal juhul eemale hoidma, sest me oleme andnud vande kaitsta Eesti Vabariigi põhiseaduslikku korda. Selle tõttu ei ole mulle vastuvõetav see, et täna, kui meil pagulasi sisuliselt ei ole, hakkame tegelikkuses inimesi sildistama, me proovime meid justkui kaitsta millegi eest, mida pole olemaski ju veel,» seletas Riisalu.

«Minu jaoks oli kõige valusam see, kui ükskord tuli ju teemaks Ameerika sõdurid, kellest suur hulk mustanahalised. Kui ta on erariietega tänaval ja kuulab solvanguid, aga samal ajal peab tulema minu koos Narva rindele järgmisel päeval, sest kui midagi peaks juhtuma, ta tuleb minuga koos võitlema. Ja siis on seesama mustanahaline sõdur mu kõrval ja sureb koos minuga - siis ta kõlbab Eesti eest surema. Aga kui ta tänaval jalutab, siis me ütleme talle kehvasti. Mõelge nüüd natuke, mida me teeme.»

«Ma tahan siinkohal juhtida tähelepanu veel ühele olulisele asjale. Vastuolude külvamine ja ehitamine Eesti ühiskonnas rahvuslikul pinnal või nahavärvi pinnal on kasulik meie tegelikele vaenlastele. Ma olen täna veendunud selles, et naaberriigi salateenistused, kes proovivad meie vastu kogu aeg midagi ette võtta, see on neile kasulik, kui meie siin omavahel tülli läheme. Ma olen sellel meelel, et peaksime jääma mõistlikeks ja kaineteks. Lihtne näide - taheti tuua siia mingit Eritrea naist, kes viskus okastraadile ja karjus, et mitte Eestisse, ükskõik kuhu mujale! No kus need pagulased on, ma küsin?»

Odini sõdalaste kohta on ka vihjeid, et nad on Vene eriteenistuse poolt rahastatud.

«See nõuaks juba tervet saadete jada ilmselt,» kommenteeris Riisalu. «Ma oleksin väga ettevaatlik kõigi poliitiliste jõudude suhtes, kes ka tegelikult rahvuslikul pinnal vaenu õhutavad. Ma arvan, et 21. sajandisse selline radikaalsus ikkagi väga mõistlikult enam ei sobi. Siin on julgeolekustruktuuridel põhjust natuke vaeva näha küll ja vaadata... Mulle teadaolevalt kasvõi selle kooseluseaduse raames isegi EKRE puhul see äpardus juhtus, et tehti koostööd mingi MTÜga, mis sa väga selgelt raha Venemaalt. Ma ei tahaks küll uskuda, et meie poliitikud on nii lühinägelikud, aga probleem võib olla palju sügavama, kui ta hetkel välja paistab.»

Riisalu märkis, et avalik tähelepanu on vesi selliste liikumiste veskile.

«Teisest küljest on selge see, et me peame rahvaga rohkem rääkima. Meile tuleb igal aastal väljastpoolt Euroopa Liitu 3000 inimest. Täiesti legaalselt tulevadki Eestisse elama. Ja Euroopa Liidust tuleb teine 3000. Mis värvi need on, kes Euroopa Liidust tulevad, seda me ka täna ei tea. Väide on see, valitsus toob salaja pagulasi ja meie ei tea sellest midagi. Need ei ole, kallid inimesed, tulnud salaja pagulased, vaid need ongi inimesed, kes tulevad ise Eestisse. Me abiellume nendega või mis iganes. Me ei tohi olla nii sallimatud. Me peame oma riiki armastama ja hoidma, aga me peame seda tegema legaalsete vahenditega. Ühiskondlik patrull, kelle ainus... Tal ei ole ju volitusi ja ta ainus võimalus oma seisukohta näidata on pehmelt öeldes igale teistsugusele peksa anda. See ei ole ju lahendus. Kui sa ise lähed reisile kuskile Indiasse ja saad peksa selle eest, et sa oled valge... Meil üks perekond saigi seal ju, loobiti kividega,» ütles Riisalu.

Riisalu mõistab neid, kes muretsevad massilise sisserände pärast.

«Ka mina mõtlen pahatihti, et kuidas me ei saa Euroopa Liidu piiri kinni? Kas meil pole piisavalt lennukeid, et inimesed, kes on illegaalselt sisenenud, vedada legaalselt tagasi? Rootsis ju täna ikkagi lennukid lendavad. Tegelikkuses peaksime tegelema selle probleemiga nii, et ta meil üle pea ei kasvaks. Ei ole välistatud, et islamiäärmuslased imbuvad Euroopasse läbi selle ja Euroopa on taas näidanud, et ta on liiga pehme. Me ei pea minema sellest hulluks. Loomulikult peame olema valvel, et me ei tohi minna äärmuslikuks, sellel lihtsal põhjusel, et see võib lõppeda vanglas,» seletas ta.

«Ma pean ennast Eesti patrioodiks. Ma tahan, et eesti keel säiliks. Aga ma tahaks ühiskonnaga rääkida ka sellest, et seni, kuni me lapsi ei saa ja enda jätkusuutlikkust normaalsete vahenditega ei taga, olemegi nendele ohtudele avatud. Aeg on küps dialoogiks, et kuhu edasi. Me ei saa riiki pidada varsti, sest meid jääb liiga väheks.»

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles