Video! Alan Walker avaldas hittloost «Faded» imekauni akustilise versiooni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alan Walker
Alan Walker Foto: promo

Alan Walker avaldas detsembri alguses loo «Faded», millel teeb kaasa vokalist Iselin Solheim. «Faded» sai kiirelt hitiks ja vallutas ülemaailmselt Spotify edetabeleid. Nüüd on Alan valmis saanud uue imelise versiooni loost, millel teeb kaasa lausa orkester.

Kõik sai alguse ühe nooruki teekonnast digitaalmaailma- sooviga avastada ja luua muusikat. Nüüdseks on sellest välja kujunenud üks andekamaid produtsente, mis Skandinaavial 2016. aastal pakkuda on.

Alan Walkeri lugu «Faded» on Spotifys kuulatud juba üle 83 miljoni korra.

Muusikavideo on loole filmitud Eestis ja seda on näinud üle 15 miljoni inimese.

Kogu selle kiire edu juures on Norra produtsent suutnud jääda üsna privaatseks ja tundmatuks.

Digitaalajastul üles kasvanud Alan avastas oma huvi arvutite vastu juba varakult, arendades oma oskusi programmeerimises ja graafilise disainis. Aastal 2012 alustas ta muusikaloomist oma laptopis, saades online-sõpradelt palju tagasisidet ja abi. Hiljem jäi ta juba silma plaadifirmadele.

«Ma hakkasin muusikat looma spontaanselt. Mõned aastad tagasi leidsin ma YouTube`ist loo, mis mulle väga meeldis- see inspireeris mind ja ma alustasin produtseerimisega. Kõik sai alguse internetis, kus inimesed, või õigemini hüüdnimed kõikjalt maailmast aitavad üksteist. Nüüd on muusikast saanud suur osa minu elust ja ma kavatsen jätkata,» rääkis Alan Walker.

Algselt avaldas Alan 2014. aastal loo «Fade», mis ilmus No Copyright Sounds alt. «Fade» saavutas suure tähelepanu arvutimängurite maailmas, kes aitasid loo levikule palju kaasa. Tänaseks on lool «Fade» YouTube`is üle 41 miljoni vaatamise. Nüüdseks on loost saanud aga «Faded», millele andis oma vokaali Iselin Solheim.

Hetkel töötab Alan uue muusika loomisega ning ühtlasi on tal käsil ka keskkooli viimane aasta Norras, Bergenis. Tal on endiselt online`is palju produtsentidest ja toetajatest sõpru, kes annavad talle palju tagasisidet ja tuge, mida Alan nimetab vajalikuks ja tänuväärseks protsessiks.

Kuula ja võrdle! Kuidas meeldib?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles