Elu24 video! PREMIERE’16. Joanna Kalm tantsulavastusest “Débutante”: lasen kumada alasti kehal

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

10. veebruaril esitleb Sõltumatu Tantsu Lava uute koreograafide avastamise sarja PREMIERE 8. aastakäigu parimaid lavastusi, mis läbinud rahvusvaheliselt tuntud tantsijate ja koregraafide komisjoni. Kahest lavastusest üks kannab pealkirja „Débutante“ ning on noore tantsukunstniku Joanna Kalmi esmaetteaste, mis sündinud hääle ja keha koostöös.

Eelmise aasta kevadel valiti PREMIERE sarja 5 uut koreograafi, kes said võimaluse minna Sõltumatu Tantsu Lava residentuuri. Sealt valiti välja kaks kõige põnevamat. Ühena debütantidest astub publiku ette Joanna Kalm.

Lavastust tutvustav tekst ütleb: “Joanna Kalm ei jäta tähelepanu saamiseks „Débutante’s“ midagi juhuse hooleks. Ta on kõigeks valmis, et saada kuulsaks, et mitte jääda tundmatuks.” Tõepoolest, selleks jäävad lavale maha ka riided juba üsna etenduse alguses.

Katkestasime mõneks hetkeks Joanna Kalmi proovi, et küsida, mida tähendab PREMIERE ühele koreograafile; miks pühendada end kunstiliigile, mis on suuremale osale publikule arusaamatu; mida sisaldab endas debüütlavastus “Debutante”, milliste äärmustega lavastuses mängitakse ja miks puuduvad selles rõivad.

Kas debütant saab kuulsaks? See sõltub juba teist, head lugejad.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles