Vilja abiellus Edgariga vastu tahtmist: meie pulmapäeva hommiku veetis ta oma silmarõõmu Erika Salumäega!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Savisaar-Toomast
Vilja Savisaar-Toomast Foto: ERR

Vilja Savisaar-Toomast rääkis «Ringvaates», et abiellumine Edgar Savisaarega oli tema jaoks vastumeelne.

Edgari ja Vilja pulm toimus 1996. aastal ja paar tundis teineteist selleks ajaks juba kümme aastat. Vilja jaoks oli suhe aga ennast juba ära elanud.

«Ma teadsin juba päris palju tema elust ja kommetest. Igal asjal on oma aeg. Ja mitte ainult selle pärast, kas armastus on otsa saanud. Oligi tunne, et see aeg on möödas, millal oleks võinud seda elu jagada, kui armastus oli suur,» ütles Vilja.

Vilja teadis, et Edgar pettis teda ja isegi pulmapäeva hommiku oli mees veetnud Erika Salumäe, oma uue silmarõõmuga.

«Erika Salumäe on seda oma raamatus kirjutanud ja kinnitanud. See ei ole minu väljamõeldis,» ütles Vilja. 

Vilja abiellus hoolimata sellest, et Edgaril oli teine naine.

«See, mis hakkas toimuma siis, kui olin teatanud, et ma väga ei taha abielluda... Mul oli ka tekkinud juba teine silmarõõm ja ma teadsin, et Edgar Savisaarel on teine silmarõõm - Erika Salumäe. Siis ma tundsin, et ma ei tee seda, aga siis juhtus nii, et Edgar ei tegelenud enam üldse Keskerakonna valimistega, aga olid omavalitsuse valimised ja kampaania kaks kuud enne seda täiesti seisis. Edgar vedas mind jalutama parkidesse ja püüdis mind veenda, kui ilus elu meil saab olema. Ma ei saanud ära rikkuda nii paljude inimeste tööd, mis nad olid teinud valimisteks, ja kui Edgar viskab nüüd püssi põõsasse - mul ei ole õigust seda teha. Me olime ju koos alustanud seda võitlust ja väga paljude teiste inimestega. Ma ütlen ausalt, et ma jäin nõrgaks selle suure surve all ja läksin selle eluga kaasa. Ma ei teinud oma valikut,» meenutas Vilja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles