Luisa Värk rääkis «Ringvaates», kuhu tema raha kulub: mina pole OÜtanud!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luisa Värk Ringvaates
Luisa Värk Ringvaates Foto: TV3

Peaministriproua Luisa Värk kinnitas «Ringvaates» taas, et OÜtanud ta pole.

Luisa sattus ootamatult ja ebaõiglaselt OÜtamise keskmesse, sest Äripäev seostas seda terminit just tema firmaga.

«Eks ma ajakirjanikest saan loomulikult aru. Kui sul on lugu ja sul on vaja seda illustreerida, sa illustreerid seda materjaliga, mis müüb. Miks ma olen pahane ja pettunud, et natuke vale näide. Äripäeval kukkus natuke pahasti välja lihtsalt. Selleks, et oma õigusi kaitsta, pöördusin ma pressinõukokku. Ajakirjanikuna ma mõtleks samamoodi, et illustreerime selle Luisa Värgi OÜga, sest ta on peaministri elukaaslane. Kõik lehed refereerivad seda uudist ja teevad seda veel palju suuremaks uudiseks, kui vaja. Täielikku infot ei avaldatud, minu täielikku vastulauset ei avaldatud ja tehti faktivigu,» rääkis Luisa.

«Põhjust ju ei olnud, sest mina ei OÜta. Nemad tegid OÜtamisest loo, aga siis nad oleks pidanud leidma õige näite sinna juurde. Aga nad leidsid siis näite, mis nende arvates oli OÜtamine, aga tuli välja, et tegelikult ei olnud. Kuna nad ei tahtnud sellest mõttest loobuda, siis nad tegid veel viis artiklit, et ma ikkagi OÜtan. OÜtamine tähendab midagi muud. See tähendaks näiteks seda, kui ma oleksin mingi ettevõtja juures igapäevaselt lauljana tööl. Siis ma ei tohiks talle OÜna arveid esitada, vaid peaksin olema tema juures palgal. Mina pakun igapäevaselt teenust miljonitele erinevatele klientidele ja nii see on - ma ei OÜta, ma pakun teenust,» seletas ta.

Luisat solvas natuke ka see, et artikli märksõnadesse ei raatsitud tema nime panna. 

Skandaali positiivne külg on Luisa arvates aga see, et nüüd teavad kõik, mis on OÜtamine.

«Maksuamet on lausa vabandanud, et seda sõna nad enam ei kasuta,» naeris Luisa. «Selles mõttes on ta ju positiivselt mõjunud, et ma ei jäänud selle murega üksi. Teised ettevõtjad olid ju kõik sellega nõus, et Äripäev tegi mulle natuke liiga. Ma ei ole selline inimene, kes solvuks tohutult või pikka viha peaks.»

Luisa rääkis ka, et on oma firma rahadega valmis saanud plaadi, mille esitlus toimub homme. Ühe plaadi välja andmiseks kulub tema sõnul pisut alla 10 000 euro.

«Tegelikult ma ei tea kedagi, kes annaks plaadi sellepärast välja, et sellest tuleks mingi metsik müügitulu. Eks ta on ikka selleks, et oleks uus kava, mida esitada, et oleks uusi laule ja endal midagi raamitud. Tänu sellele saan esinemisi ja oma teenust edasi pakkuda,» seletas Luisa. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles