Eestlannad särasid Moskvas ripsmetehnikute suurvõistlusel

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlannad särasid Moskvas ripsmetehnikute suurvõistlusel
Eestlannad särasid Moskvas ripsmetehnikute suurvõistlusel Foto: MediaMarketing

Moskvas toimunud Colibri rahvusvahelisel ilutegijate võistlusel võtsid Eesti neiud viiest poodiumikohast kaks: Viktoria Beauty ilusalongis, Ireki erakoolis ja Tallinna Sophie lash and brow Studios töötav Valeria Mamontova võitis esimese koha nii volüümripsmete kui ka disaini kategoorias, Wow Studio omanik ja ripsmetehnik Kristina Toome saavutas 4. koha volüümripsmete meistriklassis. 

Foto: MediaMarketing

Mõlemal võistlejal tuli eelnevalt läbida eelvõistlus Tartus, kust esikolmik pääses finaalvõistlusele Moskvas.

«Terve mu suvi möödus Moskva võistluseks harjutamiseks. Teadsin, et konkurents on väga tugev, sest vene tüdrukud on kogu maailmas tugevaimad ripsmetehnikud üldse. Tagantjärele mõeldes oli see ikka hullumeelne – ärkasin hommikul kell kuus, et enne tööd paigaldada modellile ripsmed ja harjutasin öötundideni välja - võtsin ripsmed maha ja paigaldasin jälle,» meenutab Valeria Mamontova.

Foto: MediaMarketing

«Algselt läksin ma Moskvasse ainult kogemust saama ja nägema, kuidas sellised suurvõistlused välja näevad — pigem oli see ettevalmistus tulevasteks võistlusteks. Ma teadsin juba enne minekut, et vastased on väga tugevad ja mul polnudki mingisugust plaani sinna võitma minna,» räägib Kristina Toome

Foto: MediaMarketing

Paraku läks nii, et mõlemad tüdrukud said kõrge koha.

«Kui nimetati viies, neljas, kolmas ja teine koht, siis jõudsin juba mõelda, et kas tõesti ma ei saavutanudki midagi?! Ma ju andsin endast kõik! Ja see, et minu nimi kõlas esimese koha juures, oli tõeline üllatus. Ei oska kirjeldadagi kui õnnelik ma olin,» jutustab võidutüdruk Valeria.

Kristina emotsioonid on samasugused: «See hetk kui mind lavale kutsuti, oli uskumatu, ma ei saanud õieti arugi, et kuhu ma oma arust ronin. Siis kui linnuke juba mul käes oli ja ma aukirjal nime nägin ja veendusin, et jah, see on nüüd minu linnuke, ei teadnud ma, kas naerda või nutta. Eks silma võttis märjaks küll.»

Foto: MediaMarketing

Valeria räägib, et tegemist oli väga pingelise võistlusega, kus kõik pidi olema perfektne.

«Arvesse läheb absoluutselt iga pisimgi detail – ripsmekarva paksus, pikkus, üleminekud, modelleerimine, karvade kokkukleepumine, ripsme kasvufaas, kaugus juurest ja palju muud. Võistlustele tulles peab olema kaasas oma modell ning ühele silmale peavad olema ripsmed eelnevalt paigaldatud. Kui mul läheb tööl ühe silma ripsmepaigaldusega umbes 1,5-2 tundi, siis võistlustöö puhul läks ainuüksi ühe silmaga 7 tundi,» meenutab ta.

«Mulle meeldis võistluse juures see, et hindamine on anonüümne, kohtunik ei tohi näha kes mis tööd teeb ja ei tohi võistlejatega enne ja pärast hindamist suhelda, suhtlemine on lubatud alles peale võistlustulemuste teatamist. Kohtunikud panid hindeid numbritele, mitte võistlejatele. Et kõik reeglitele vastaks oli kohapeal ka vastav kontroll. Meil kõigil olid samasugused võimalused,» lisab Kristina.

«See koht on mulle andnud tohutult kindlustunnet, motivatsiooni ja tahet edasi püüda. Ma olen uhke oma saavutuse üle ja tean kindlalt, et see ei jää viimaseks.»

Lisaks kahele esikohale sai Valeria Mamontova ka teise koha lastefoto konkursil. Mõlemad neiud on nüüd hetkel ainukesed kutsesertifikaadiga lashmaker`id Eestis. 

Võistluse korraldas Venemaa suurfirma Irisk Professional eesotsas meister Eva Bondiga. Konkursil said võistelda ainult eelvooru võitjad. Eelvoorud toimusid Venemaal kokku kuues erinevas linnas, Poolas, Eestis. Leedus, Valgevenes, Lätis ja Prantsusmaal. Kokku võistles finaalis kolmes erinevas kategoorias üle 60 tehniku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles