Haus Galerii sügisoksjoni viib läbi Marko Reikop

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telemaja, Tallinn, 21.01.2015
Ringvaate saatejuht Marko Reikop.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Telemaja, Tallinn, 21.01.2015 Ringvaate saatejuht Marko Reikop. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti vanim ja mainekam oksjonimaja Haus Galerii korraldab 30. oktoobril järjekordse enampakkumise,  mis toob vaataja ette suurepärase ja läbimõeldud valiku teoseid nii Eesti vanakunsti pärandist kui ka moodsa maali klassikast.

Foto: Haus galerii

Oksjonile kogutud teosed pärinevad erinevatest erakollektsioonidest nii siit kui väljaspoolt.

Foto: Haus galerii

Teiste hulgas lähevad müüki  Amandus Adamsoni, Günther Reindorffi, Kristjan Raua, Eduard Wiiralti, Elmar Kitse, Johannes Võerahansu, Richard Uutmaa  aga ka Jüri Arraku, Leonhard Lapini, Peeter Mudisti,  ja paljude teiste klassikute tööd, mida on kokku 54. Oksjoni läbiviijaks on tuntud telestaar Marko Reikop, kellel on sel alal juba suured kogemused.

Foto: Haus galerii

Haus Galerii kunstioksjonid omavad selget osa siinses ühiskonnas.

Oksjoninäitused kannavad meieni kaks korda aastas omamoodi ülevaate eesti kunstiajaloost, märgivad sõnumeid meie möödanikus kuni tänapäevani. Autorite kronoloogias algab seekordne oksjon juba teostega 19. sajandi lõpust.

Kunstikogujatele pakub see võimalusi süveneda eesti kunsti tervikusse, kus kaasaegne väärtuslik autor võib kollektsioonis julgelt põimuda klassikalisega. Meie kunsti ajalugu ei ole nii pikk, et eelistada ühte perioodi teisele, võluvaim on näha meie loojate püüdlusi just läbi erinevate kümenendite kõrvuti. 

Haus Galerii missooniks on teadvustada ühe kultuuriruumi kunstiväärtuste hoidmise vajadust. Korraldajad suunavad inimesi läbi kunsti panustama ühiskonda, sest kunst on eelkõige emotsionaalne investeering, sotsiaalne valdkond, filantroopia – teadlik annetamine ühiskonna heaks ja selle huvides. Kunstiga suheldes ja sellesse investeerides hoiame me elus ühiskonna jaoks olulisi loomingulisi protsesse, mõtestame kõigi nende kunstike tööd, kes olid siis või on nüüd. 

Foto: Haus galerii

Oksjon toimub 30. oktoobril, algusega kell 18.00 Haus Galerii ruumides, kus on võimalik kõigi teostega ka originaalis oksjonieelselt tutvuda. 

Oksjoninäitus on kõigile huvilistele avatud E-R 10.00 - 18.00 ja L 11.00 - 16.00 

Lisainfot oksjonile registreerumise ja pakkumiste tegemise kohta ning täiendavaid ostualaseid konsultatsioone saab galeriist Tallinnas Uus tn 17 või haus@haus.ee ning telefonidel 6 419 471, 6 411 076.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles