Pildid: Algas ligi 30 erineva üritusega üleujutav prantsuse kultuurifestival Accord

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 14. oktoobril algas Tallinna linna kokku ligi 30 erineva üritusega üleujutav prantsuse kultuurifestival Accord.

Foto: Janis Kokk

Eile tutvustasid festivali korraldajad pressikonverentsil, mida võõrustas mõnusas pärastlõunases õhkkonnas prantsusepärane kohvik Lyon Viru Keskuses.

Foto: Janis Kokk

Kohapeal valiti välja ka Prantsuse Suursaadiku Eestis hr Michel Raineri lemmikkook ning Prantsuse Instituudi direktrissi lemmikmaiuspala Cafe Lyoni koogivalikust.

Foto: Janis Kokk

Kuute erinevat kultuurivaldkonda ühendav prantsuse festival Accord toob kuu aja jooksul Eestisse prantsuse võluvat disaini, head muusikat, pidusid, teatri- ja kinoelamusi ning palju muudki.

 
 Foto: Janis Kokk

Prantsuse Instituudi neljandat korda korraldatud kultuurifestival toimub sel aastal 14. oktoobrist kuni 12. novembrini.

Eelmisel aastal üle 16 000 festivalikülastaja kokkutoonud festival jätkab seekord mahukama programmiga kui kunagi varem ning info kõigi sündmuste kohta on saadaval festivali veebilehel SIIN!

Käesoleva aasta kava üheks tähtsündmuseks saab olema Pariisis loodud ja läbi terve Euroopa ning Aasia reisinud prantsuse disainiikoonide näitus Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis.

Ekspositsioonilt «20 prantsuse disainiikooni», mis avatakse 23. oktoobril, leiab lisaks teiste moodsas disainis üle maailma tuntuks saanud esemete seast  toote- ja interjööridisaini superstaari Philippe Starcki viis revolutsioonilist eksponaati, mis pakuvad äratundmi- ja avastamisrõõmu paljudele.

Foto: Janis Kokk

24. oktoobril on oodata prantsuse dark electro artisti Mondkopfi vägevat audiovisuaalkontserti «Teleportatsiooni Telemajas» koostöös Üle Heli festivaliga.

Kuuvarjutuse meeleolu ja võimsate elektrooniliste biitide juurde luuakse kogu hiiglasliku stuudio seinapindu hõlmav valgusshow.

Foto: Janis Kokk

Prantsuse kirjanduse austaja rõõmustab kohtumine hinnatud kirjaniku Jean-Philippe Toussaint’iga, kes on tuntud ka kui e-raamatute suur pooldaja ja jalgpallifänn.

Mahukaima osa Accordi festivalist moodustab prantsuse filmide programm «Prantsuse kuld» Artises ja dokumentaalide kava Kumu auditooriumis. Festivali lõppakordi annab prantsuse nüüdismuusika kõige hinnatuma ja 26 Grammy’ga pärjatud helilooja Pierre Boulezi vägev kontsert Kultuurikatla seinte vahel.

Foto: Janis Kokk

Muusikast laenatud sõna „accord” ehk kooskõla tähistab kokkusaamist ja üheskoos kultuuri nautimist. Sündmuseid toimuvad üle Tallinna linna ja jõuavad ka Tartusse, Haapsallu ja Viljandimaale.

Prantsuse kultuurifestivali Accord kodulehekülje leiad SIIT!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles