Uskumatu! MMSi-usku on ka Grete Klein ja Nancy!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Klein Deja Vu`s
Grete Klein Deja Vu`s Foto: Maksim Toome

17. septembri Päevalehes ilmus šokeeriv lugu imeravimite MMS ja DMSO usku vanematest, kes suhtlevad omavahel suletud Facebooki grupis, kus soovitatakse erinevate haiguste raviks joota oma lastele kloordioksiidi.

Foto: Lugejapilt

Ka «Pealtnägija» tegeles sel nädalal sama teema uurimisega ja avaldas oma Facebooki lehel Ravimiameti müügilubade osakonna juhataja Margit Plakso vastuse järelepärimisele, mis puudutab neid «imeravimeid» MMS ja DMSO.

Margit Plakso: Niipalju kui mulle teada, on lahuse nn toimivaks komponendiks kloordioksiid, mis saadakse, kui NaClO2 reageerib happega (nt sidrunhappega). Kloordioksiid on aine, millel on mikroobe hävitav toime ning seda kasutatakse desinfitseeriva vahendina ja näiteks vee puhastamiseks. Väikses kontsentratsioonis ei loeta seda toksiliseks, tegemist on biotsiidina registreeritud ainega.

Kloordioksiidi kasutatakse tööstuses ka pleegitava ainena.

Margit Plakso: Pole andmeid, mis kinnitaksid, et kloordioksiid raviks mingeid haigusi, küll aga on teada, et suuremate koguste manustamisel võib see tekitada seedetrakti ja hingamisteede ärritust, iiveldust, oksendamist, kõhulahtisust. Suurtes annustes manustamisel on kirjeldatud ka hemolüüsi ja ägedat neerukahjustust.

Dimetüülsulfoksiid DMSO on ravimi toimeaine, nt sisaldab seda Capsicami salv. DMSO on mõeldud paikseks kasutamiseks valu leevendava vahendina. On ka andmeid, et DMSOd võib kasutada kroonilise põiepõletiku raviks – seda siis sel moel, et DMSOst tehakse lahus põie loputamiseks. Pole teada, et see aine raviks mingeid muid haigusi. Suurtes annustes sissevõtmisel võib dimetüülsulfoksiid olla neurotoksiline või kahjustada luuüdi.

Seega – vähi või muude raskete haiguste ravimine nende ainetega pole tõestatud, seesugustel väidetel pole teaduslikku alust. Ravimi müügiluba pole naatriumkloritile antud. DMSOd sisaldaval salvil on Eestis müügiluba ja see on ette nähtud valu paikseks leevendamiseks.

Foto: Facebook.com- lugejapilt

Uskumatu, aga MMSi-usku on ka telestaar Grete Klein ja lauljatar Nancy, kes on ühinenud MMSi ja DMSO Eesti salajase grupiga, ning isegi haiglate ja lasteaedade töötajad!

Foto: Facebook.com - Lugejapilt
Foto: Facebook.co - Lugejapilt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles