Video: Mida tunneksid, kui su poeg valiks mängimiseks nuku? Sellel isal on hiilgav vastus!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mikki Willis

Mida teeksid sina, kui su poeg valiks mängimiseks nuku? Üks isa postitas Youtube'i video, kuidas ta reageeris, kui tema nelja-aastane poeg Azai tuli mänguasjapoest tagasi mitte auto või rongi, vaid punapäise Merineitsiga.

«Paljud küsivad mult, kuidas ma end tundsin, kui Azai valis nuku. Aus vastus on see, et see ei üllatanud mind üldse,» kirjutab mees video all. «Azaid köidavad võrdselt nii printsessid kui robotid. Ühel hetkel on ta ehtne poiss, teisel hetkel väljendab ta pehmemat, ingellikumat poolt. Minu jaoks on see käitumine ehedam, kui mängida kogu aeg ühte nooti. Üks reaktsioon oli mul seda nukku nähes küll - ma ei näinud selles kollektsioonis piisavalt erinevaid kehatüüpe või nahatoone. Pidin vastu panema soovile öelda, et valigu realistlikum nukk.... Ma ei taha, et mu pojad muganduks arvamusega, et naistel peaks olema Barbie figuur. Ütlesin talle, et vaataksime enne kõiki müügilolevaid nukke ja siis otsustagu. Ta tahtis kindlalt  merineitsit. Ma nõustusin, sest teadsin, et sellest saab ühel hetkel võimas arutelu erinevate kehatüüpide ilu ja rassilise võrdsuse teemal.»

«Minu töö isana on pakkuda oma poegadele turvalist mänguplatsi, et nad saaks mängida mistahes mängu, mida nad valivad - või ise loovad. Usun, et ajaks, kui nad taipavad, et maailm pole sama aktsepteeriv kui emme ja issi, on neil nii turvaline jalgealune, et neid ei löö miski kõikuma ning nad saavad olla nemad ise.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles