ERR alustab ETV ja ETV2 edastamist HD kvaliteedis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terevisioon: Urmas Vaino ja Katrin Viirpalu
Terevisioon: Urmas Vaino ja Katrin Viirpalu Foto: ETV

7. septembrist alustab rahvusringhääling telekanalite ETV ja ETV2 edastamist HD (1080i) kvaliteedis. Samuti lisanduvad digitelevisiooni subtiitrid, mis annavad televaatajale võimaluse valida subtiitreid erinevas keeles (eesti, vene, vaegkuuljate) või jätta need kodusel televiisoril üldse kuvamata.

HD kvaliteedis telepilt jõuab Elioni ja Starmani klientideni, loodetavasti hakkavad tulevikus HD telepilti edastama ka teised teenusepakkujad. Õhulevis säilib standardresolutsioonis (SD) telepilt, millele tulevad juurde valitavad subtiitrid.

Subtiitrite korrektseks kuvamiseks tuleb televiisor või digiboks seadistada kuvama subtiitreid oma vajaduse järgi valitud keeles. Valesti seadistatuna võivad subtiitrid ekraanilt kaduda või kuvatakse subtiitreid, mis ei ole vaataja jaoks sobivas keeles. Abi teleri ja/või digiboksi seadistamisel ning ETV ja ETV2 HD kanali kanaliloetelust leidmisel saab oma televisiooni teenusepakkuja klienditoelt.

Rahvusringhäälingu uus venekeelne telekanal ETV+ jõuab alates 28. septembrist eetrisse samuti HD kvaliteedis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles