KA MEHED SEELIKUS! Muhe ja meeleolukas golfivõistlus "Muhu Gööl"

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhe ja meeleolukas golfivõistlus "Muhu Gööl"
Muhe ja meeleolukas golfivõistlus "Muhu Gööl" Foto: GOLF

Eriti lahe golfiüritus "Muhu Gööl"  ühendab endas meeleolukat võistlust, muhedat seltskonda, stiilset outfit`i ja efektseid auhindu ning hakkab käima rütmis "Pidu nagu muiste." Tasub meelde jätta, et dresscode on muhu või rahvuslik ja võistlus algab juba sel laupäeval, algusega kell 11.

Foto: GOLF

Võistlus sai tegelikult alguse aastal 2011, toimus ka aastal 2012, siis oli 2 aastat pausi ja nüüd toimub see taas.

Foto: GOLF

Mida aga tähendab üldse nimi "Muhu Gööl"?

"Saaremaal oli golf alles lapsekingades ja klubis vähe naismängijaid ning golfiklubi naiskaptenina otsustasin teha ühe erilise võistluse naistele, et neid julgustada mängima ja tuua juurde uusi mängijaid," räägib ürituse algataja Riina Paluvee Saaremaa Golfiklubist. "Samas tahtsin ma näidata, et golf võib olla ka lõbus seltskond ning meelelahutus, alati ei pea see olema tõsine võistlus."

Nime pani aga võistlusele üks Riina välismaal elav tuttav, kes Eestis käies sattus vaimustusse Muhus Koguva muuseumis legendist Muhu tüdrukutest, kes põlvikutesse heina toppisid, et nad paistaksid jämedamate jalgadega - see näitas, et tüdruk jaksab rohkem tööd teha ja nii loodeti siis kiiremini mehele saada. Tüdruk inglise keeles on teadagi girl (Gööl) ja sealt see idee tuligi. 

Foto: GOLF

"Muhu Gööli nali saatis mind mitu head päeva, kuni see tundus igati sobilik nimi ka sellele naiste võistlusele," meenutab golfitar. "Sealt sai alguse ka idee, et see üritus võiks siis olla ka rahvuslik, nö. stiilivõistlus. Küll aga hakkasid samas mitmete naiste mehed huvi tundma, kas nemad saaksid ka mängima ja nad küsisid, et mis nad selleks tegema peavad. Viskasin nalja, et olgu, rahvariided selga ja mängite ka naiste tiidelt ning üllatusena oli meeste osavõtt väga aktiivne ning nii mõnigi mees oli väljakul päris naiste rahvariietes."

Esimesel aastal rõhuti just Muhu riietele. Järgmisel aastal oldi juba loovamad ja olid esindatud nii Eesti erinevad maakonnad, Šoti, Ukraina, aga ka Araabia šeigid. Sel aastal on samuti oodatud kõik rahvuslikus riietuses. Ei pea kandma Muhu riideid, aga võib seda teha.

Foto: GOLF

Üritus möödub Riina Paluvee lubaduse järgi lõbusas õhkkonnas, rajal pakutakse keelekastet ja kerget kõhutäidet, õhtusöök ja autasustamine on plaanitud samuti meeleolukad, on palju häid auhindu ja toetajaid. Eriti sobilik on see võistlus ka algajatele, kuna tähtis pole võit, vaid osavõtt ja stiil!

"Taoliste võistluste korraldamine annab tõenäoliselt ka kõigile neile, kes muidu golfi eelarvamusega suhtuvad, mõista, et tegemist pole vaid tõsise spordiga," arvab ajakirja Golf väljaandja Monika Kuzmina. Golf on tema hinnangul harrastada soovijale ka meelelahutus ja seltskondlik tegevus, mille käigus leida uusi sõpru ning loomulikult ei puudu golfist rõõmu ja naljatlemist, mis kahtlemata on igale inimesel elus vajalik - ilma rõõmuhetkedeta liiga tõsine elu ei kõlba ka kuskile. 

"Oleme otsustanud aasta erilisematele sündmustele omalt poolt õla alla panna. Seekord valisime välja just Saaremaal toimuva lustaka võistluse "Muhu Gööl", sest taoline sündmus oma ülesehituselt ja võistlejate väljanägemisele pakub kindlasti lisaks võistlusmomendile ka mängulusti," selgitas ajakirja Golf väljaandja Monika Kuzmina.

Saaremaale tulekuks muidugi tuleb ehk ette broneerida öömaja ja praam, sest praegu on praamiliikluses pisut keerulised ajad.

VAATA VAHVAID FOTOSID SIIT!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles