Kus veetsid tänase lõunatunni Jalmar Vabarna, Sandra Sillamaa ja Peeter Volkonski?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mis te arvate, kus veetsid oma tänase lõunatunni Jalmar Vabarna, Sandra Sillamaa ja Peeter Volkonski? Sealsamas, kus Kulno Malva, Tauno Kangro, Jaan Tätte juuniori elukaaslane Simona koos pisitütrega ja veel hulk rahvast. 

Tuleb välja, et Curly Strings polegi ainus kooslus, kes tuhandepealise publiku kihama lööb ja seda keset päeva. Kella 14.00’ks kogunes Viljandi pärimusmuusika festivalil Kirsimäele rohkem rahvast, kui kuumal suvepäeval plääžile. Ansambel Lo Cor de la Plana kontserdi ajal jäi supelrand küll suplejatest ja päevitajatest ilma, sest publikut hullutasid noored ja mõned mitte nii noored mehed Prantsusmaalt Marseille’st. Ääretult meeleolukat vokaalansamblit tuli kuulama kogu Trad. Attack!, maailmamuusika ja vanade keelte austaja Peeter Volkonski, pärimusmuusik Kulno Malva, skulptor Tauno Kangro ja paljud teised.

Lo Cor de la Plana laulis oksitaani keeles, mis on tänapäeval suus veel vaid 1,5 miljonil inimenesel, ning kasutas erinevaid löökpille. Andekal laulugrupil naljasoonest puudust ei tulnud, seda tõestas ka lauldud jõululaul põhjusel, et Marseille’s on Jeesukese sünnipäeva aegu sama ilm nagu meil praegu. Ansambel esitas mitmehäälseid meestelaule, kasutades efektipedaale, stomboxe ning käteplakse, rahvast aga moodustati lõpuks hiigelmadu, mis lookles üle terve Kirsimäe.

Publik oli pöördes ja selleks oli ka põhjust. Nii elav ja nooruslik! Provansaali kultuuri ei saagi enam paremini silme ette manada. Ideaalne Viljandi pärimusmuusika festivali kolmanda päeva algus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles