Skandaal blogiauhindade jagamisel: ligi pooled häältest olid võltsitud!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle aastate suurejooneliselt korraldatud blogiauhindade jagamine meelistas kohale ligi 70 inimest, kes on otsustanud teistega oma elu jagada.
Üle aastate suurejooneliselt korraldatud blogiauhindade jagamine meelistas kohale ligi 70 inimest, kes on otsustanud teistega oma elu jagada. Foto: TV3

«Suvised seitsmesed» käisid suurejoonelisel blogiauhindade galal, kus olid kohal ka kõige nimekamad blogistaarid, kelle blogipostitusi loevad iga päev sajad ja tuhanded eestlased. Muidugi ei möödunud auhinnagala skandaalideta, sest selgus, et 12 000-st antud häälest olid 6000 võltsitud. Samuti pahandasid mitmed, et ühed ja samad isikud said nii palju auhindu ning mõnel sponsoril hakkas suisa kahju, et oli oma tooteid kingituseks andnud.

Foto: TV3

Üle aastate suurejooneliselt korraldatud blogiauhindade jagamine meelistas kohale ligi 70 inimest, kes on otsustanud teistega oma elu jagada. Peol olid peamisteks aksessuaarideks mobiil ja kaamera, et endast igal võimalusel selfisid klõpsida ning neid oma lugejatega jagada. 

Foto: marimell.eu

Väga paljude jaoks on need blogijad olulised tõsielustaarid, kelle nõuandeid riietuses, meigis või lapsekasvatamisel järgitakse.

Foto: marimell.eu

Kokku nomineeriti 257 blogi, kuid ürituse korraldaja Mari-Leen Albersi arvates moodustab see vaid kümnendiku Eestis ilmuvatest blogidest.

Foto: marimell.eu

Kõige tegijamad blogimaastikul on Mallukas ehk Mariann Treimann (keskel), kelle blogi loeb ca 140 000 inimest kuus, talle järgneb Marimell 40 000 lugejaga ning tegijad on ka need, kelle lehte külastab 5000 - 15 000 jälgijat kuus.

Nende blogid teenivad sponsoritelt ka reaalselt raha. Ent ka palju väiksemad tegijad naudivad tasuta nänni näol hüvesid.

Foto: marimell.eu

Muidugi ei möödunud auhinnagala ka skandaalideta. Selgus, et 12 000-st antud häälest pooled olid 6000 võltsitud. Samuti pahandati, et ühed ja samad isikud, kaasaarvatud ürituise korraldajad Mari-Leen Albers aka Täpp ja Mariann Treimann aka Mallukas, said enamuse auhindu.

Foto: marimell.eu

Mariann Treimann aka Mallukas: Ma ei võta neid auhindu endale. See tundub muidugi ebaaus. Ma annan need kõik inimestele, kes on saanud järgmise koha, et kõigil oleks auhindu ja et kõik tunneksid, et nad on lahedad vennad ja jätkaksid blogimist samas vaimus.

Foto: marimell.eu

Mõnel sponsoril hakkas suisa kahju, et oli oma tooteid kingiks andnud.

Mari-Leen Albers: Keegi ütles, et miks Nurme seebid, kui väga kvaliteetne Eesti firma,  teeb koostööd meiesugustega... Ma ei tea..., ma ei oskagi midagi öelda... Ta arvab vist et me võtame kõik need seebid endale ja kümbleme viiekümne seebi sees..., aga noh, see pole päris nii.

Foto: marimell.eu

Mari-Leen ei oskagi öelda, kas blogirahvas ongi nii väga imeliik või skandaalne, kuid fakt on see, et jälgijaid ja järgijaid neil jagub. 

Vaata lähemalt videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles