Kuula! Staarisaate kuuenda hooaja võitja Jüri Pootsmann avaldas täna debüütsingli «Torm»

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti otsib superstaari» 7. finaalsaade, Jüri Pootsmann
«Eesti otsib superstaari» 7. finaalsaade, Jüri Pootsmann Foto: Viktor Burkivski

Eesti Otsib Superstaari 2015 hooaja võitja Jüri Pootsmann avaldas täna debüütsingli «Torm» plaadifirma Universal Musicu alt!

Eilses superfinaalis kahe omanäolise aranžeeringuga kõlanud võidusingel lauldi tegelikkuses sisse juba saate vältel, mai alguses Helsinkis, mil allesjäänud 5 finalisti käisid tunnustatud salvestustuudios Fried Music. Loo autor on rootslasest produtsent Kim W ning eestikeelsed sõnad kirjutas Maian Kärmas. Salvestuskogemuse said kõik 5 finalisti, kuid ülemaailmsetes digikanalites saab avaldatud vaid Jüri versioon.

«Mind inspireeris lugu kirjutama Ben Folds Five pala «Air» mõned aastad tagasi. Selles oli melanhoolia, mida tahtsin edasi kanda ka enda loosse. Salvestuspäev finalistidega oli intesiivne ja lõbus, kuid muidugi ka väsitav. Kuna lauljad olid vägagi erinevad, andis see mulle lisatööd -  iga lauljaga pidin enda ajule restardi tegema, et keskenduda just tema unikaalsele häälele, ilma, et eelmise laulja hääl mul peas edasi kõlaks. Aga nendega kõigiga oli väga mõnus töötada. Jüri oli üks minu lemmikutest, tal on väga hea hääl, seega on mul ta üle tõesti hea meel,» kirjeldab loo «Torm» tagamaid ja salvestuspäeva loo autor Kim W.

Värske superstaarisaate ja plaadilepingu võitja Jüri Pootsmann ootab edasist koostööd Universal Musicuga: «Loomulikult olen elevil, et hakata albumit tegema! Esimene salvestuskogemus on olemas, mis oli väga lahe. Nüüd on põnev, kuidas edasi minna. Olen täiega valmis!»

«Oleme õnnelikud värske võitja üle ja tervitame teda meie Universali perre! Nüüd hakkab töö selle nimel, et viia Jüri kokku õigete inimestega ning seejärel saame plaadimaterjaliga tegelema asuda,» kommenteerib Universal Music Finland & Baltics tegevjuht Jarkko Nordlund.

Jüri Pootsmanni debüütsingel «Torm» on sel nädalal eksklusiivselt saadaval vaid Spotifys. Seejärel kõikides suuremates digikanalites nagu Deezer, iTunes, Google Play.

Jüri Pootsmann «Torm» Spotifys.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles