Galerii: ERKI Moeshow 2015 on lõppenud ja preemiad on parimatele jagatud!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud laupäeval jõudis tuhandepealise publiku ette selleaastane ERKI Moeshow, mis täitis Noblessneri valukoja värske ja omanäolise Eesti moeloomega.

Foto: Jörgen Norkroos

Sel aastal juba 28. korda toimunud ERKI Moeshow ei jätnud täitmata kellegi ootusi – Noblessneri Valukoja täitsid kolmetunnise show jooksul säravad noore moeloome pärlid nii meilt kui ka välisriikidest, Venemaalt ning Saksamaalt. Kõike seda toetasid lisaks ka BFMi tudengite valmistatud meisterlikud videod, mis kollektsioone sisse juhatasid.

ERKI Moeshow Peapreemia ning Tradehouse'i stipendiumi võitis sel aastal kollektsioon NIINA, mille autoriks oli Kristel Kuslapuu. Vastutusrikka otsuse tegi sel aastal žürii, mille koosseisu kuulusid: Piret Puppart, Vivian Rannajõe (Tradehouse), Marit Ahven, Lennart Mänd ja Kalle Aasamäe.

Moelooja Kalle Aasamäe sõnul olid võitjakollektsioonis täidetud kriteeriumid, mis muutsid kollektsiooni meeldejäävaks, ning moetulevikule mõeldes lisab Aasamäe: «Rõõmustan, et järelkasv on tugev ja uus põlvkond kasvab mühinal peale.»

Foto: Jörgen Norkroos

Endiselt oli kollektsioonides ka liiga palju kommertslikkust. ERKI Moeshow formaat nõuab pigem hullumeelseid ideid ja julgust.

Foto: Jörgen Norkroos

Kel ei õnnestunud 23. mail tulla kohale Noblessneris Valukojas toimunud show'le, siis ei pea pettuma, sest juba 30. mail on võimalik Kristiine keskuse aatriumis heita pilk kõigile üritusel nähtud kollektsioonidele ERKI Pop-Up poodi. Seal on võimalik nähtud kollektsioone käega katsuda ning isegi selga proovida.

Foto: Jörgen Norkroos

ERKI Moeshow on juba 28. korda toimuv Eesti suurim avalik moeüritus, kus omavahel põimuvad nii noor ja uuenduslik Eesti moeloome, graafiline disain, videokunst ning paljude heade inimeste koostöö, et üritus pika töö ja vaeva järel lõpuks publikuni jõuaks.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles